Geen mondmaskerplicht meer in de winkelstraten en aan scholen

Vanaf vandaag (maandag 30.08) geldt er geen mondmaskerplicht meer in de winkelstraten van Zwijndrecht en Burcht. Er geldt ook geen verplichting meer aan de zones rond de schoolpoorten. Het blijft echter aangewezen om op drukke momenten een mondmasker te dragen en voldoende afstand te houden.

Je moet dus niet meer verplicht een mondmasker dragen in: 

  • de volledige Statiestraat

  • het ruime kruispunt rond de Dorpstraat, Kloosterstraat en Pastoor Coplaan (dit betekent de Pastoor Coplaan van nr. 266 en de overkant tot aan de Dorpstraat + Dorpstraat van de Mouterij tot aan de Kerk + Kloosterstraat nr. 14 en overkant tot aan het kruispunt Pastoor Coplaan - Dorpstraat.)

De borden met de mondmaskerplicht worden ook zo snel mogelijk uit de straten verwijderd.

In de winkels en horecazaken zelf moet je wel nog steeds verplicht een mondmasker dragen.

Ook aan de zones rond de schoolpoorten geldt er geen algemene verplichting meer. De scholen kunnen wel zelf aan de ouders vragen om een mondmasker te dragen bij het ophalen of afzetten van hun kinderen.

Ook andere organisaties en verenigingen kunnen je vragen om een mondmasker te dragen. Gelieve dit te resepecteren.

Het dragen van een mondmasker en het respecteren van veilige afstand van anderhalve meter blijven belangrijke instrumenten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. We adviseren je om op drukke momenten toch een mondmasker te dragen en voldoende afstand te houden. 

Gepubliceerd op maandag 30 augustus 2021 10.06 u.