Gemeente richt twee troostplekken in

We hebben met de coronacrisis de voorbije maanden een moeilijke periode achter de rug. Met de troostplekken wil de gemeente een bron, een plaats van troost bieden voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid.

Verdriet, gemis of hartzeer treffen ons allen. Met een plek van verbinding, rouw, steun of stille bezinning kunnen we pijn en verdriet letterlijk een plaats geven.

In het Geboortepark en op de begraafplaats van Burcht

De troostplekken zijn groene plekjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Er werd een troostpaneel aangebracht met een inspirerende tekst. Er staat ook een zitbank zodat je op deze plaats rustig je tijd kunt nemen.

In de troostplek werden ook bloembollen aangeplant als symbool voor verbondenheid. In het voorjaar komt er nog bijkomende beplanting. Je vindt deze troostplekken in het Geboortepark in de Kerkhofstraat en op de begraafplaats in Burcht, aan de linkerzijde voorbij de toegang.

De troostplekken werden ingericht in samenwerking met FERM, vroeger KVLV (Katholieke Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen) en op advies van de gemeentelijke cultuurraad.

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2021 15.19 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).