Gemeente verbetert openbaar vervoer in Zwijndrecht

Het openbaar vervoer tussen Zwijndrecht en de deelgemeente Burcht wordt al langer als onvoldoende ervaren. Voor wie geen auto rijdt en moeilijk met de fiets uit de voeten kan, is dit een reëel probleem. Vanaf 1 maart start de gemeente daarom met een eigen busdienst.

Bestaande aanbod onvoldoende

Buslijn 87 van De Lijn verbindt het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever met de tramterminus in Melsele. Deze bussen rijden éénmaal per uur op weekdagen tussen 8 en 19.30 u., op zaterdag tussen 12 en 19 u. en op zondag helemaal niet. Vele inwoners van Zwijndrecht ervaren dit als onvoldoende. Vooral mensen zonder auto en ouderen die zich moeilijk met de fiets kunnen verplaatsen, zien hun mobiliteit erg beperkt worden. Daarnaast dekt het parcours van bus 87 niet alle wijken in Zwijndrecht.

Elk half uur een Zwijndrechtbus

De Zwijndrechtbus die de gemeente inlegt, is een pendelbus die tweemaal per uur een vast parcours aflegt. Je vindt dit parcours, met de vermelding van de haltes, op de pagina links. Het parcours wordt slechts in één richting gereden, maar omdat de route zich beperkt tot het grondgebied van Zwijndrecht, zijn de rittijden steeds comfortabel kort.

Op die delen van het parcours waar ook bus 87 van De Lijn rijdt, zal de Zwijndrechtbus dezelfde haltes gebruiken. Die haltes zijn veilig en volgens de voorschriften ingericht. Op andere delen van het traject zal de gemeente bijkomende haltes inrichten, ook veilig en volgens de voorschriften. De haltes van de Zwijndrechtbus zijn aangeduid met het logo dat je bij dit artikel vindt. Als je twijfelt of de Zwijndrechtbus aan een halte zal stoppen, check dan de aanwezigheid van dit logo. Ook de bus kun je aan dit logo herkennen.

Gratis openbaar vervoer

Iedereen kan gratis gebruikmaken van de Zwijndrechtbus. Op weekdagen rijdt de bus tussen 6.45 en 19.45 u. In het weekend en op officiële feestdagen is dit tussen 8 en 20 u. De bus rijdt voor het eerst op donderdag 1 maart. De busdienst loopt in principe tot 31 augustus. Als de Zwijndrechtbus voldoende gebruikt wordt, kan deze dienstverlening verlengd worden.

 

Gepubliceerd op maandag 12 februari 2018 12.14 u.