Gezocht: fietsen en fietsbegeleiders

Het gemeentebestuur wil in 2021 fietslessen voor volwassenen organiseren. Sommigen kunnen nog niet vlot fietsen. Door te leren fietsen kun je je makkelijker zelfstandig verplaatsen. Heb jij nog een fiets die in de weg staat? Of heb je zin om de fietslessen te begeleiden?

Heb je een fiets te veel?

Als je vlot kunt fietsen kun je ook verder weg werk zoeken en zo je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Bovendien kun je met je fiets makkelijker meedoen aan vrijetijdsactiviteiten en zo krijg je ook meer sociale contacten. We zijn hiervoor op zoek naar (tweedehands) fietsen.
Heb je een fiets die je niet meer gebruikt of die in de weg staat? Vooral volwassen fietsen met een kleiner frame en kinderfietsen in grote maten zijn zeer welkom!

Wil je fietsles geven?

We zijn ook op zoek naar mensen die graag fietsen en goesting hebben om inwoners fietsles te geven. Je krijgt hiervoor een korte opleiding. De fietscursus bestaat uit 12 lessen van 1 uur en vindt plaats op weekdagen kort voor de middag.
Heb je nog een fiets liggen (in degelijke staat) of voel je je aangesproken om fietsbegeleider te worden? Neem dan zeker contact op met de sportdienst: sport@zwijndrecht.be - 0800 99 604.

Gepubliceerd op maandag 18 januari 2021 14.04 u.