Goedkoop rijden met bus en tram voor inwoners van Zwijndrecht

De gemeente gelooft in een sterk en volwaardig openbaar vervoer als alternatief voor het drukke autoverkeer. Een jaarabonnement kost voor inwoners van Zwijndrecht nog maximaal 28 euro. Jongeren tot 24 jaar krijgen hun abonnement zelfs helemaal gratis.

Gratis Buzzy Pazz tot 24 jaar

De gemeente betaalt alle Buzzy Pazz-abonnementen voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij rijden volledig gratis op het hele net van De Lijn. Je hoeft deze abonnementen niet aan te vragen. Je krijgt een MOBIB-kaart in de loop van december in de bus. Een MOBIB-kaart is een plastic kaartje met een chip zoals je bankkaart. Als je voor de eerste keer je MOBIB-kaart registreert, wordt je abonnement digitaal op de MOBIB-kaart geplaatst. Heb je voor 1 januari nog geen MOBIB-kaart ontvangen, neem dan zeker contact op.

Omnipas (25-64 jaar) voor 28 euro

Inwoners van Zwijndrecht tussen 25 en 64 jaar kunnen hun Omnipas kopen bij de gemeente. Er is één tarief, namelijk 28 euro voor een jaarabonnement. Zit je in deze leeftijdscategorie dan kreeg je van de gemeente een brief met een overschrijvingsformulier. Je schrijft 28 euro over aan de gemeente en De Lijn bezorgt je dan een MOBIB-kaart met de post. Als je voor 4 december hebt betaald, zorgt de gemeente ervoor dat je je MOBIB-kaart voor 1 januari ontvangt. Zo kun je vanaf de eerste dag genieten van goedkoop openbaar vervoer. Als je voor de eerste keer je MOBIB-kaart registreert, wordt je abonnement digitaal op de MOBIB-kaart geplaatst. Een Omnipas is geldig tot het einde van het jaar (dus tot 31 december 2018), ook als je hem later op het jaar hebt gekocht. Heb je 1 maand na betaling nog geen MOBIB-kaart ontvangen, neem dan zeker contact op.

Mensen met een beperking of een laag inkomen krijgen hun abonnement zelfs helemaal gratis.

Mobib voor 65+

Door de procedures van De Lijn is het niet mogelijk om een abonnement 65+ rechtstreeks bij de gemeente te kopen. Je krijgt een brief van De Lijn en koopt een abonnement bij De Lijn tegen 52 euro. Vervolgens bezorg je het betalingsbewijs aan de gemeente. Die stort dan 24 euro op je rekening zodat je ook voor 28 euro een volledig jaar kunt rijden.

Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, bestel je die de eerste maal mee met je abonnement. Deze MOBIB-kaart kost 5 euro en blijft vijf jaar geldig. Als je voor de eerste keer je MOBIB-kaart registreert, wordt je abonnement digitaal op de MOBIB-kaart geplaatst. De volgende vier jaren kun je je abonnement verlengen op hetzelfde kaartje. Voor de verlenging krijg je telkens een brief van De Lijn.

Gratis Abonnement

  • Als je een beperking hebt en je bent ingeschreven bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap of je ontvangt een tegemoetkoming van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, krijg je je abonnement gratis.
  • Als je in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige zorgen, krijg je je abonnement gratis. Je moet hiervoor wel een recent attest van de mutualiteit (niet ouder dan 3 maanden) kunnen voorleggen. Nadien krijg je je gratis abonnement.
  • Als je van het OCMW een leefloon of een gelijkgestelde tegemoetkoming ontvangt, krijg je je abonnement gratis.

 

 

Gepubliceerd op woensdag 6 december 2017 15 u.