Grote test BE-Alert op donderdag 1 oktober. Ben jij al geregistreerd?

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 1 oktober testen we dit systeem per e-mail.

Nationale test

Op 1 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail het testbericht ontvangen.
Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen of om je gegevens te actualiseren op de website www.be-alert.be

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 1 oktober!

Wie geen mailadres heeft, kan het formulier in bijlage printen, invullen en aan de gemeente afgeven t.a.v. dienst communicatie. Je kan het formulier ook afhalen aan de balie van de bibliotheek.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.
Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).


Dit doe je in slechts enkele stappen:
• Surf naar www.be-alert.be
• Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
• Vul je gegevens aan
• Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020 11.17 u.