Hernieuwbare energie voor landbouwers

Heb je als landbouwer opgewekte energie over? Of plan je investeringen in hernieuwbare energie en wil je de investering optimaliseren? Dan is energieverkoop of energiedelen iets voor jou.

Wat is energiedelen en energieverkopen?

Energiedelen is het gratis ter schikking stellen van je overschot aan opgewekte energie aan anderen. Zo kun je de energie opgewekt door je landbouwbedrijf delen met je privéwoonst, met je buren, kinderen, familie.

Bij energieverkoop krijg je geld voor de energie die je op het net zet. Je kunt energie verkopen aan je eigen energieleverancier of verkopen aan andere netgebruikers ( buren, vrienden, andere bedrijven). Je bepaalt zelf aan wie je verkoopt en tegen welke prijs je dat doet.

Je huidige energieleverancier blijft altijd als back-up dienen als je eigen afnemer(s) niet al je overtollig opgewekte energie kan gebruiken. Deze betaalt je dan het gekende injectietarief.

Infosessie

Wil je meer info en een infosessie volgen? In januari zijn er een aantal infosessies waar je terecht kunt met al je vragen. Bekijk het programma en schrijf je in op www.boeren-energie.be.

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2023 9.12 u.