Hoe geraak ik tot aan het vaccinatiecentrum?

 • Adres: Klapperstraat 103, Beveren
 • Kom enkel naar het vaccinatiecentrum op het moment van je afspraak.

Wagen en fiets

Het vaccinatiecentrum is vlot bereikbaar met de wagen en de fiets. Volg de gele pijlen met zwarte tekst. Er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij. Fietsparking bevindt zich aan de ingang van het centrum.

Weet wel dat er mogelijk vertraging kan optreden door wegenwerken op de N70 in Melsele en Beveren. Je vertrekt dus best op tijd. Meer info over deze werken: www.beveren.be/wegenwerken

Openbaar vervoer

Met de bus

De verbinding tussen de halte P&R Melsele (aan de tramterminus) en het vaccinatiecentrum is verzekerd tijdens de openingsuren van het centrum.

Tot aan halte P&R Melsele geraak je op verschillende manieren:

 • Vanuit Burcht met buslijn 87 (1 rit per uur)
 • Vanuit Zwijndrecht met buslijn 81, 82, 83, 84 en 85 (naar Beveren) of lijn 87 of tramlijn 3 (tot aan P&R Melsele).
 • Met de Zwijndrechtbus (2 ritten per uur)

Vanuit P&R Melsele richting Beveren neem je lijnbus 81, 82, 83, 84 of 85.

Ofwel stap je over aan Beveren Markt op de gratis pendelbus naar het vaccinatiecentrum. deze bus stopt ook aan het treinstation van Beveren (zie verder).

Ofwel neem je een halte op wandelafstand (+/- 700 meter - volg de pijlen tot aan het vaccinatiecentrum):

 • Halte O-L Vrouwkerk in de P. Steenssensstraat (lijn 84, 85)
 • Halte A.Z. Nikolaas in de Oude Zandstraat (lijn 81, 82, 84 en 85)

Als je met lijn 83 naar Beveren rijdt, stap sowieso af aan Beveren Markt en neem de pendelbus (is is een omleiding op het normale traject)

Krijgsbaan: De belbus (lijn 280) (tel: 09/211 91 91) pikt je op aan de afgesproken halte (enkel langs de Krijgsbaan!) en brengt je tot aan de ingang van het vaccinatiecentrum.

Meer info

www.delijn.be - www.zwijndrecht.be/zwijndrechtbus 

Gratis met de trein

Rijd van station Zwijndrecht naar station Beveren. Daar kan je overstappen op de gratis pendelbus die heen en terug naar het vaccinatiecentrum rijdt. De pendelbus stopt vlak voor het station, aan de hiervoor aangeduide haltepaal. Deze bus stopt ook aan Beveren Markt.

De treinrit heen en terug is gratis op de dag van vaccinatie, vanaf 21 maart. Het vervoersbewijs is alleen geldig op de dag van vaccinatie en kan overal - online of in het station - aangevraagd worden. Toon je vervoersticket samen met de afspraak voor vaccinatie aan de conducteur.

Klik hier om je vaccinatie-treinticket aan te vragen.

Minder mobiel?

Wie niet op eigen kracht tot aan het vaccinatiecentrum geraakt, raden we aan om zoveel mogelijk beroep te doen op buren, kennissen, familie of vrienden.

Je geraakt er wel zelfstandig, maar niet op het moment van je uitnodiging?

 • Bel naar de helpdesk van het vaccinatiecentrum op 03 750 16 00 om je afspraak te verplaatsen.

Je geraakt niet zelfstandig tot aan het vaccinatiecentrum?

 • Contacteer dan het gemeentebestuur op 0800 99 604 of via welzijn@zwijndrecht.be, wij zullen je zo goed mogelijk trachten verder te helpen.

Je kan je onmogelijk verplaatsen?

Enkel wie zich echt niet kan of mag verplaatsen op basis van strenge, medische criteria, komt in aanmerking voor thuisvaccinatie.

De huisartsen maken zelf een selectie van personen die in aanmerking komen. Hiervoor moet je zelf geen actie ondernemen. Het gaat enkel om mensen met:

 • risico’s voor transport of besmetting omwille van medische behandeling of ziekte
 • dementie
 • ernstig autisme
 • ernstige psychiatrische problematiek
 • bedlegerigheid
 • ernstige fysieke handicap

Probeer er alles aan te doen om wel naar het vaccinatiecentrum te komen, dat zal altijd de snelste weg zijn om gevaccineerd te worden. Je kan je laten vergezellen door iemand die je helpt en er zij n rolstoelen in het vaccinatiecentrum ter beschikking.

Wil je vrijwillig mensen vervoeren?

alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS