Straatvinken: hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond en duurzaam het verkeer is in onze straten. Vink op donderdag 20 mei tussen 17 en 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door jouw straat passeren. Meld je nu aan via de website www.straatvinken.be.

Onderzoek naar verkeersleefbaarheid

Iedereen kan meetellen. De telresultaten geven de wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in onze gemeente. Zij berekenen of jouw straat op de goede weg is. Tegen 2030 moet de helft van de verplaatsingen gebeuren op een duurzame manier: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Straatvinken: één uur tellen

Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Je kunt meetellen met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meld je vandaag nog aan via de website www.straatvinken.be.
Gepubliceerd op donderdag 15 april 2021 16.39 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).