Hoe vraag je een Covid-safe ticket aan?

Voor heel wat evenementen heb je al een Covid Safe Ticket nodig. Vanaf 1 november is het ook verplicht voor een bezoek aan restaurants, cafés en fitnesszaken, maar ook voor kleinere evenementen. Hoe vraag je een Covid Safe Ticket aan, ook als je niet in het bezit bent van een smartphone of computer?

Iedereen die ouder is dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een Covid safe ticket aanvragen.

Er zijn verschillende manieren om het Covid Safe Ticket te bekomen.

CovidsafeBE-app

Beschik je over een smartphone? Download dan de CovidsafeBE-app. Je hebt je identiteitskaart, pincode en een kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel, zoals itsme.

Voor minderjarigen moet een ouder instaan om de coronapas digitaal via itsme te kunnen opvragen. De minderjarige geeft het gsm-nummer op van een ouder, die dan in de itsme-app toestemming geeft, zodat het kind de coronapas kan downloaden.

Een handig stappenplan om voor de eerste keer itsme te activeren vind je hier.

Online

Je kunt het document ook zelf downloaden en afdrukken. Ga hiervoor naar de website
Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer.

Om de certificaten online op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en een kaartlezer nodig, of een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Ben je de codes van jouw identiteitskaart vergeten? Je kan deze zelf rechtstreeks bij het rijksregister aanvragen. Dit is volledig gratis. Hou hierbij wel rekening met een wachttijd van maximaal 3 weken. 

Telefonisch

Heb je geen geen smartphone of computer? Geen nood! Je kunt een Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen door te bellen naar 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Het wordt dan met de post opgestuurd. Het duurt ongeveer 1 week voor je je coronapas ontvangt. 

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties? Neem contact op met de helpdesk Covid vaccinaties en certificaten: 078 78 78 50.

MEER INFO
https://covidsafe.be/nlGepubliceerd op vrijdag 29 oktober 2021 10.58 u.