Oosterweelwerken op de Hoefijzersingel

Fluxys verlegt aan de Hoefijzersingel een hogedrukgasleiding voor de Oosterweelverbinding. Hierdoor kunnen voertuigen de singel tot 29 maart enkel richting Pastoor Coplaan rijden. Van 11 februari tot 10 maart is ze volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel blijven passeren.

De werfzone start na het ronde punt ter hoogte van Mc Donalds, dus alle winkels blijven bereikbaar. Wie wil doorrijden naar de Antwerpsesteenweg volgt de aangeduide omleiding via de Zwijndrechtsestraat, Kraaienhoflaan en Antwerpsesteenweg.

De werken gebeuren in 3 fases, die telkens ongeveer een maand zullen duren. In de eerste fase geldt er enkelrichting naar de Pastoor Coplaan. Tijdens fase 2 is de Hoefijzersingel in beide richtingen afgesloten. In de derde fase - die loopt tot 29 maart - geldt er terug eenrichtingsverkeer richting Pastoor Coplaan. 

Fase 1: Eenrichtingsverkeer naar Pastoor Coplaan

  • Startdatum: dinsdag 15 januari 2019
  • Einddatum: zondag 10 februari 2019

Aanleg van leidingen aan de zuidkant van de Hoefijzersingel. Het voetpad en rijweg aan de zuidkant van de Hoefijzersingel is enkel toegankelijk voor voertuigen vanuit de Antwerpsesteenweg richting de Pastoor Coplaan. Voertuigen in de tegenovergestelde richting volgen de omleiding.

De Hoefijzersingel blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Fase 2: Beide richtingen afgesloten

  • Startdatum: maandag 11 februari 2019
  • Einddatum: zondag 10 maart 2019

Waar de leidingen de Hoefijzersingel kruisen wordt de baan volledig opengebroken. Daarom is de Hoefijzersingel is in beide richtingen afgesloten voor voertuigen, die de omleiding volgen.

De Hoefijzersingel blijft in beide richtingen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Fase 3: Eenrichtingsverkeer naar Pastoor Coplaan

  • Startdatum: maandag 11 maart 2019
  • Einddatum: vrijdag 29 maart 2019

Aanleg van leidingen aan de noordkant van de Hoefijzersingel en het fietspad. Voertuigen kunnen enkel van de Antwerpsesteenweg richting Pastoor Coplaan rijden. Voertuigen in de tegenovergestelde richting volgen de omleiding. 

De Hoefijzersingel blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers

 

Gepubliceerd op dinsdag 15 januari 2019 10 u.