Lokaal dienstencentrum Houtmere

Het lokaal dienstencentrum Houtmere is stilaan een begrip geworden in de gemeente Zwijndrecht en is inmiddels uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor alle inwoners uit de gemeente en omstreken. 

Warme maaltijden in de cafetaria

In het dienstencentrum kun je alle dagen (behalve zaterdag) terecht voor een warme maaltijd. Deze bestaat uit soep, hoofdgerecht (vis/vlees, aardappelen en groenten), en gratis plat water bij de maaltijd voor slechts 5,50 euro. Er is steeds keuze uit een dagmenu en twee vaste alternatieve menu?s (vol au vent en lasagna). Het menu vind je in de inkomhal van het dienstencentrum, op de Facebookpagina of op deze website. Voor de maaltijden moet je twee werkdagen vooraf inschrijven (tot 12 u.). Dit kan op houtmere@zpw.be, telefonisch op 03 291 16 21 of in de inschrijfmap in de cafetaria.

Je kunt in het dienstencentrum ook terecht voor een gezellige babbel bij een drankje of een knabbeltje. De ijscoupes, pannenkoeken en warme wafels zijn zeker een aanrader. Bij mooi weer kun je ook terecht op ons zonnig terras.

Activiteiten Lokaal Dienstencentrum Houtmere

Elk jaar wordt een volledig activiteitenprogramma uitgewerkt. Ontspanning, vorming, beweging, informatie en dienstverlening vormen hierbij de sleutelwoorden. Enkele toppers zijn de bingo-en kaartnamiddagen, onze BBQ en de shownamiddagen. Voor de leergierigen is er een uitgebreid aanbod aan cursussen, workshops en infosessies.

Petanque in Houtmere

Het dienstencentrum Houtmere beschikt over 7 petanqueterreinen. Er zijn heel wat verenigingen die regelmatig gebruik maken van onze petanqueterreinen, maar er wordt steeds één terrein vrijgehouden voor liefhebbers die op dat moment zin hebben om een balletje te gooien. Je kunt petanqueballen lenen in het centrum.

Vormingsprogramma

Er worden verschillende activiteiten en cursussen georganiseerd. Hiervoor kan je informatie bekomen bij het dienstencentrum Houtmere. De cursussen staan open voor alle belangstellenden. Er wordt voor elke cursus inschrijvingsgeld gevraagd. Behalve uw deelname zijn ook een verzekering en kopies van de cursus inbegrepen. Indien er veel belangstelling is voor een cursus krijgen inwoners van de gemeente Zwijndrecht voorrang.

Je blijft op de hoogte via onze facebookpagina en via onze e-mailnieuwsbrief.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Cafetaria huren

Lokale verenigingen of instellingen kunnen de cafetaria buiten de openingstijden huren voor vergaderingen of cursussen tot 60 personen. De cafetaria is uitgerust met 14 tafels en 60 stoelen, een bar met koeltoog, dranken, heetwatertoestel, spoelbak, glazen en kopjes en een sanitair gedeelte met toilet voor personen met een handicap. Lees alles over de huurvoorwaarden in het gebruikersreglement.

Informatie over hulp en dienstverlening

In het lokaal dienstencentrum Houtmere kun je terecht voor informatie over de hulpverlening van het OCMW.

 

Pedicure LDC Houtmere

In het centrum kan je terecht voor een professionele medische voetverzorging.
Voor een afspraak kom je naar de balie of je belt naar 03 291 16 21.

Lokaal Dienstencentrum Houtmere
Houtmere 27, 2070 Zwijndrecht
03 291 16 21
houtmere@zpw.be
www.zorgpuntwaasland.be