Krijg hulp van FOD Financiën bij je belastingaangifte

De FOD Financiën biedt opnieuw hulp aan bij je belastingaangifte. Dit gebeurt via telefoon door experts van de FOD Financiën of beperkt op afspraak via een lokale zitdag.

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel

Je belastingaangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin vanaf eind april. Je krijgt toegang door naar MyMinfin.be te gaan en je aan te melden met itsme® of met je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer.

Je gebruikt MyMinfin niet

Dan krijg je je aangifte per post in de loop van de maand mei. Heb je begin juni nog niets gekregen, bel dan naar 02 572 57 57.

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte

Zijn je gegevens juist en volledig? Dan moet je niets meer doen. Je ontvangt automatisch je aanslagbiljet.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je de gegevens aanpassen via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Hulp nodig bij het invullen?

De experts van de FOD Financiën helpen je graag bij het invullen van je belastingaangifte.

  • Heb je een vraag over je aangifte? Kijk dan op de website van de FOD Financiën of bel naar het nummer dat op je aangifte staat of naar 02 572 57 57.
  • Laat je je aangifte liever invullen door experts van de FOD Financiën? Bel naar het nummer dat op de bruine envelop van je aangifte vermeld staat. Je hoeft je niet verplaatsen. De experts bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou je aangifte in te vullen via telefoon.
  • Je kunt ook je aangifte laten invullen in het gemeentehuis op dinsdag 4 juni na afspraak via 0800 99 604. De plaatsen hiervoor zijn heel beperkt en zijn enkel voor wie niet gemakkelijk op een andere manier geholpen kan worden.

Ontvang je documenten digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën online via de eBox. Dit is de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer je eBox op myebox.be. Je krijgt dan een melding als er een nieuw document beschikbaar is.

MEER INFO

  • Voor vragen of hulp via de FOD Financiën: 02 572 57 57 (directe code 17001)
  • Voor een afspraak in het gemeentehuis: 0800 99 604
Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024 11.14 u.