Informatie voor organisatoren

UiTPAS Reynaert heeft de ambitie om een groot aantal UiTPAS-activiteiten aan te bieden. Uw organisatie kan hieraan meehelpen door UiTPAS-partner te worden.

VOORWAARDEN

Als organisatie kun je gratis aansluiten bij het UiTPAS-verhaal. Je wordt ondersteund en geeft op die manier blijk van een maatschappelijk engagement samen met meer dan 2500 organisatoren. De voorwaarden hiervoor worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst:

 • Elke activiteit van je organisatie moet ingevoerd worden via de UiTDatabank.
 • je moet UiTPASpunten kunnen sparen op iedere UiTPASactiviteit.
 • Geïnteresseerden kunnen aan iedere activiteit deelnemen aan kansentarief.
  Mensen in armoede krijgen een korting van 80%. 

Daarnaast mag je ook:

 • Actief promo maken voor de UiTPAS.
 • Omruilvoordelen aanbieden.

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Bij het toetreden onderteken je een samenwerkingsovereenkomst en een verklaring op eer. Je komt namelijk vaak in contact met privacy-gevoelige informatie van pashouders, waarmee je vertrouwelijk moet omgaan. Daarna wordt jouw virtuele UiTPASbalie aangemaakt en kun je aan de slag!

Als UiTPAS partner ken je in de UiTPAS balie het kansentarief toe voor pashouders uit onze regio. 

 • De deelnemer betaalt dan 20% van de normale deelnameprijs.
 • De solidaire kostendeling verloopt voor erkende verenigingen volgens de verdeelsleutel 20 - 10 - 70. Als erkende vereniging draag je 10% van de deelnameprijs bij, de overige 70% is ten laste van het lokaal bestuur.
 • Als 5% van de leden van de erkende vereniging een UiTPAS met kansentarief hebben dan vervalt de 10% bijdrage van de vereniging.
 • Er wordt een kleine financiële toelage voorzien voor de verenigingen die partner zijn van UiTPAS Reynaert.
 • Tweemaandelijks wordt een mail uitgestuurd om de onkostennota's te trekken van je UiTPASbalie. Op die manier kom je te weten hoeveel keer aan kansentarief werd deelgenomen aan jouw activiteiten. Op basis hiervan wordt de gemeentelijke tussenkomst terugbetaald.

Geef jouw activiteit in in de UiTdatabank. Onderstaande handleiding helpt je daarbij. Daarna stuurt de UiTdatabank jouw activiteit door naar meer dan 500 kranten, tijdschriften en websites. Tegelijkertijd is jouw activiteit gekoppeld aan je UiTPASbalie waar je punten en kansentarieven moet toekennen. Om een activiteit te kunnen ingeven, moet je eerst een UiT-ID aanmaken. Die heb je ook nodig om in de UiTPASbalie te kunnen werken. 

Via deze balie ken je omruilvoordelen en kansentarieven toe, laat je punten sparen en UiTPASSEN registreren, blokkeren en vervangen. De handleiding toont stap per stap de verschillende functies en mogelijkheden van de app.Werk je met de applicatie op je PC, dan kun je ook gebruik maken van een combilezer. Zo kun je makkelijk UiTPASsen aanmaken of inscannen. Via onderstaande link download je de software om de combilezer te laten werken op je pc.

 

Download UiTPAS balie

De UiTPAS wordt mee mogelijk gemaakt door publiq. Hun filmpjes verduidelijken de werking van de UiTPAS.

Video tutorials UiTPAS balie

Filmpjes Start to UiTPAS

Het hebben van omruilvoordelen is geen verplichting, maar kan ook voor de aanbieder een grote meerwaarde betekenen.

 • Het aanbieden van een korting op een activiteit maakt een groter en nieuw publiek nieuwsgierig. Een korting op je eerste activiteit van het seizoen is daar een goed voorbeeld van.
 • Het aanbieden van een gadget, een hapje of een drankje kan een beloning zijn van uw trouw publiek.

Ontdek alle omruilvoordelen

We helpen je graag met de promotie van de UiTPAS. Zo kun je een mobiele spaarzuil of ander promomateriaal ontlenen. Met onderstaande iconen kun je de UiTPAS zichtbaar maken op je website, affiches, ...