Infrabel vernieuwt spoorlijn en perron in Zwijndrecht

Infrabel werkt sinds 17 augustus aan de spoorlijn tussen de Heidestraat en de Torenstraat in Zwijndrecht. De sporen, de bovenleiding, de seininrichting en de overweg aan de Statiestraat worden vernieuwd. In samenwerking met de NMBS worden ook nieuwe perrons gebouwd.

Minder lang wachten aan de slagbomen en andere voordelen

Het perron voor de treinen richting Antwerpen verhuist naar de kant van de Laarstraat. De overweg zelf wordt volledig vernieuwd. De voordelen van deze werken zijn groot:

  • De nieuwe perrons zijn beter toegankelijk voor alle reizigers
  • De openingstijden van de slagbomen vergroten
  • De doorstroming van het verkeer op de Statiestraat zal verbeteren
  • De overweg wordt breder met meer plaats voor voetgangers en fietsers
  • Door het gebruikte materiaal wordt de overweg geluidsarmer

Dat alles stond al lange tijd op het verlanglijstje van het gemeentebestuur en Infrabel en kan nu gerealiseerd worden.

Combinatie met vakanties en Oosterweel

Door de voorbereidende werken hiervoor nog in de zomervakantie te combineren met de werken aan de brug van de E17 en de grote werken te plannen tijdens het herfstverlof beperken we de risico’s en de hinder. 

Infrabel werkt continue, ook tijdens weekends en weeknachten, tot en met 18 december.

Omleidingen laatste weekend augustus

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus wordt tussen 20 u en 6 u ‘s nachts gewerkt aan de overweg van de Statiestraat. Tijdens de nachtwerken wordt alle verkeer richting Burcht omgeleid via de Fortlaan en de Heidestraat.

Datzelfde weekend worden de stellingen aan de brug onder de E17 op de Pastoor Coplaan afgebouwd. De brug is enkel open richting Burcht. Richting Zwijndrecht rijd je via de Antwerpsesteenweg of via de Krijgsbaan.

Overweg Statiestraat dicht tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie wordt de overweg van de Statiestraat volledig vernieuwd. In die periode is de overweg doorlopend gesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien.

Gepubliceerd op vrijdag 21 augustus 2020 12.56 u.