Inschrijvingen coderdojo vanaf dinsdag 9 januari

Na het succes van onze coderdojo in de herfstvakantie groeit de coderdojo door en worden er vaste samenkomsten gepland vanaf 20 januari. Inschrijven kan vanaf dinsdag 9 januari aan de balie van de bibliotheek of via de website www.coderdojobelgium.be

Op 4 november vorig jaar organiseerde de gemeente met een vijftal vrijwillige coaches voor het eerst een coderdojo. Een coderdojo is een ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren om op een speelse manier te leren programmeren. Onze ‘pop up’ coderdojo tijdens de herfstvakantie was dan ook een schot in de roos. De 20 plaatsen waren in een mum van tijd volzet en ook de coaches zagen dat het goed was. Redenen genoeg dus om de koe bij de horens te vatten en van Zwijndrecht een nieuwe vaste dojo te maken. Voortaan kan iedereen van 6┬átot 18 jaar 1 keer per maand terecht in de bibliotheek van Zwijndrecht voor Coderdojo Zwijndrecht, telkens op een zaterdag van 10 tot 13 u. Omdat het nu ‘voor echt’ is, kan je (moet je) maandelijks voor iedere dojo inschrijven. Als je geen eigen laptop hebt, laat het ons dan weten, dan zorgt de gemeente voor het nodige materiaal.

Ook enthousiaste coaches of medewerkers zijn altijd meer dan welkom en mogen een seintje geven aan de cultuurdienst via cultuur@zwijndrecht.be of 03 250 49 50.

INSCHRIJVEN VOOR DE EERSTE DOJO
vanaf dinsdag 9 januari aan de balie van de bibliotheek of via de website www.coderdojobelgium.be

Gepubliceerd op vrijdag 5 januari 2018 12.45 u.