Hernieuwing jaarabonnementen De Lijn

Een jaarabonnement van De Lijn kost voor inwoners van Zwijndrecht maximaal 28 euro. Jongeren tot 24 jaar krijgen hun abonnement zelfs helemaal gratis.

De gemeente gelooft in een sterk en volwaardig openbaar vervoer als alternatief voor het drukke autoverkeer.

Jongeren t.e.m. 24 jaar: gratis Buzzy Pazz

De gemeente betaalt alle Buzzy Pazz-abonnementen voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij rijden volledig gratis op het hele net van De Lijn. Je hoeft deze abonnementen niet aan te vragen. Je krijgt de MOBIB-kaart in de loop van december in de bus, indien je nog geen MOBIB-kaart hebt.

Heb je vóór 1 januari nog geen MOBIB-kaart ontvangen, neem dan zeker contact op. Heb je al een MOBIB-kaart, dan wordt je abonnement opgeladen op de MOBIB-kaart van vorig jaar. Gooi deze dus zeker niet weg!

25-plussers betalen 28 euro

Iedereen vanaf de leeftijd van 25 jaar betaalt slechts 28 euro om een heel jaar over heel Vlaanderen gebruik te kunnen maken van het aanbod van De Lijn. Dat is zelfs voordeliger dan twee 10-rittenkaarten. Mensen met een beperking of een laag inkomen krijgen hun abonnement zelfs helemaal gratis.

Omnipas (25-64 jaar)

Inwoners van Zwijndrecht tussen 25 en 64 jaar kunnen hun Omnipas kopen bij de gemeente. Er is één tarief, namelijk 28 euro voor een jaarabonnement. Zit je in deze leeftijdscategorie dan kreeg je van de gemeente een brief met een overschrijvingsformulier. Je schrijft 28 euro over aan de gemeente en De Lijn laadt je abonnement op op je MOBIB-kaart van vorig jaar.

Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, dan bezorgt de Lijn je een MOBIB-kaart met de post. Als je voor 4 december betaalt, zorgt de gemeente ervoor dat je MOBIB-kaart voor 1 januari opgestuurd of opgeladen wordt. Zo kun je vanaf de eerste dag genieten van goedkoop openbaar vervoer.

Een Omnipas is geldig tot het einde van het jaar (dus tot 31 december 2019), ook als je hem later op het jaar hebt gekocht. Heb je 1 maand na betaling nog geen MOBIB-kaart ontvangen, neem dan zeker contact op.

Gratis abonnement

  • Mensen met een beperking die ingeschreven zijn in het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap of die een tegemoetkoming ontvangen van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, krijgen hun abonnement gratis.
  • Als je in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige zorgen, krijg je je abonnement gratis. Wanneer je de brief met overschrijvingsformulier van de gemeente ontvangt, stuur je die terug samen met een recent attest van de mutualiteit (niet ouder dan 3 maanden). Nadien krijg je je gratis abonnement.
  • Als je van het OCMW een leefloon of een gelijkgestelde tegemoetkoming ontvangt, krijg je je abonnement gratis.
Mobib voor 65+

Door de procedures van De Lijn is het niet mogelijk om een abonnement 65+ rechtstreeks bij de gemeente te kopen. Je krijgt een brief van De Lijn en koopt een abonnement bij De Lijn tegen 53 euro. Vervolgens bezorg je het betalingsbewijs aan de gemeente. Die stort dan 25 euro op je rekening zodat je ook voor 28 euro een volledig jaar kunt rijden.

Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, bestel je die de eerste maal mee met je abonnement. Deze MOBIB-kaart kost 5 euro en blijft vijf jaar geldig. Als je voor de eerste keer je MOBIB-kaart registreert, wordt je abonnement digitaal op de MOBIB-kaart geplaatst. De volgende vier jaren kun je je abonnement verlengen op hetzelfde kaartje. Voor de verlenging krijg je telkens een brief van De Lijn.

Gratis abonnement

  • Als je een beperking hebt en je bent ingeschreven bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap of je ontvangt een tegemoetkoming van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, krijg je je abonnement gratis.
  • Als je in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige zorgen, krijg je je abonnement gratis. Wanneer je de brief voor terugbetaling van de gemeente ontvangt, stuur je die terug samen met een recent attest van de mutualiteit (niet ouder dan 3 maanden). Nadien krijg je je gratis abonnement.
  • Als je van het OCMW een leefloon of een gelijkgestelde tegemoetkoming ontvangt, krijg je je abonnement gratis.

Meer info

0800 99 604 - info@zwijndrecht.be

De Lijn: 070 220 200 

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2018 14.37 u.