Jeugdboekenmaand in de bib

Deze maand is er heel wat te beleven in de bib. Vanaf maandag 11 maart komen de scholen op bezoek en op woensdag 27 maart is het in de namiddag Groot Jeugdboekenmaandfeest rond het thema 'vriendschap'.

Met de klas naar de bib

  • Onze vrienden van het 3e, 4e en 5e leerjaar spelen met hun klas het bibster-tabletspel Dit interactieve spel dompelt hen volledig onder in het thema ‘vriendschap’ en laat hen tegelijk op speelse wijze de bib verkennen.
  • Onze vrienden van het 2e leerjaar zingen en dansen in een meezingconcert rond de liedjes van Annie M. G. Schmidt. Een afwisseling van ondeugende liedjes en eigenwijze versjes rond het thema ‘vriendschap’ maken dit een concert voor jong… en stout!
  • Onze vrienden van het 6e leerjaar luisteren naar een aantal van de beste auteurs uit jeugdboekenland.

Groot Jeugdboekenmaandfeest rond het thema ‘vriendschap’. Vier je met ons mee?

woensdagnamiddag 27 maart van 13.30 tot 17 u.

Teken je favoriete boekenvriendje en je krijgt iets lekkers!

Speel een reuzenspel met je vriendjes.

Daag je vriendje uit in een origineel gezelschapsspel.

Laat je samen met je vriendje schminken tot een super vriendenpaar!

Workshop

Maak met fimo een vriendschapsketting voor je beste vriend of vriendin (voor kinderen van 8 tot 12 jaar). De plaatsen hiervoor zijn beperkt (10 kinderen per groep). Schrijf snel in via bibliotheek@zwijndrecht.be

Groep 1: van 13.30 tot 14.30 u.

Groep 2: van 15 tot 16 u.

En natuurlijk ben je heel de jeugdboekenmaand welkom in de bib! Je vindt er de tofste boeken over vriendschap, speciaal voor jullie in de kijker gezet.

Gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2019 12.12 u.