Jeugdboekenmaand maart 2021: Lezen is een feest!

In 2021 wordt jeugdboekenmaand 50 jaar en dat willen we vieren! Lezen is goed voor je kind, ze worden er slimmer van en leren er veel uit. Als je leest kun je de hele wereld ontdekken vanuit je zetel of bed.

Maar weet je wat het allerleukste is aan lezen? Dat je op zoveel manieren kunt lezen waar en wanneer je wilt. Allemaal goede redenen om het lezen ook in onze bib te vieren!

Win een lasershoot in de bib

Met je thuisbubbel of je klas kun je een boekenfeestje vieren en er een tof filmpje van maken. Uit de opgestuurde filmpjes kiezen we de origineelste inzendingen en die belonen we met een speciaal cadeau. Wat dachten jullie van een lievelingsboek voor iedereen van het gezin? En voor de klas een lasershoot in de bib? De moeite waard, niet?

Online spel, Quiz en feestkoffers en zoveel meer

In de bib zelf kun je een leuke quiz komen spelen, alleen of met je ouders. Je krijgt ook een feestelijke kleurplaat mee naar huis.

Verder zijn er feestkoffers voor het derde, vierde en vijfde leerjaar. Wat er in zit, blijft nog een verrassing, maar we kunnen al verklappen dat jullie kennis gaan maken met Bieblo, een online spel dat met lezen heeft te maken.

Voor het zesde leerjaar organiseren we een online auteurslezing met Luc Descamps, die jullie wel kennen van zijn reeks “De donkere getallen”.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen genieten van online improvisatietheater naar een boek van Eef Rombaut.

Online startshow van Iedereen Leest

Iedereen Leest, de organisatie die de jeugdboekenmaand organiseert, zorgt voor een online startshow en een grote wedstrijd. Je ziet het, maart wordt een fantastische feestmaand in de bib, doe mee en geniet!

Meer info

Alle info en het volledige programma vind je op onze website zwijndrecht.bibliotheek.be. Hou ook onze facebookpagina en instagramaccount in de gaten.

Iedereen is welkom op het feest dat lezen heet!

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 18.06 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS