Ken jij BE-Alert en de 112 BE App al?

Beide bestaan 5 jaar en worden gebruikt bij noodsituaties. Ontdek hoe je ze kunt gebruiken.

BE- Alert: waarschuwingssysteem bij noodsituaties

Bij een noodsituatie in je buurt, wil de overheid je graag tijdig verwittigen en de nodige aanbevelingen te geven (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand of evacuatie bij een ramp).

Wie zich op BE-Alert.be registreert, kan bij een noodsituatie in de onmiddellijke omgeving snel op de hoogte worden gebracht met een uniforme en duidelijke boodschap van een officiële bron. De boodschappen worden verstuurd via sms, e-mail of een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn.

Registreer je

112 BE App: bel de hulpdiensten en geef je locatie automatisch door

Bel je 112 of 101, dan worden er heel wat vragen gesteld. Via de 112 BE app krijgt de noodcentrale onmiddellijk je locatie te zien en kunnen ze je in geval van nood gemakkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of op een plaats waar er een wirwar van autostrades is.

De app stuurt een positie naar de noodcentrale zodra je belt en elke 30 seconden wordt er een update van je positie verstuurd wanneer je dataverbinding hebt. De app kan zo kostbare tijdswinst opleveren want een correcte plaatsbepaling is cruciaal voor de uitrukkende diensten.

Download de app

Via Google Play of Apple Store.

Sevesobedrijven

Sevesobedrijven zijn bedrijven waar men gevaarlijke stoffen produceert, verwerkt, behandelt of opslaat, bijvoorbeeld raffinaderijen, petrochemische ondernemingen, chemische fabrieken, aardoliedepots of opslagplaatsen voor explosieve stoffen.

Meer over sevesobedrijven

Gepubliceerd op woensdag 22 juni 2022 13.27 u.