Kinderen en gezondheid

Kind en Gezin

Kind en Gezin in het ziekenhuis

Voor je bevalling komt Kind en Gezin bij je langs of contacteert je telefonisch. Gedurende dit gesprek krijg je informatie over de werking en opvolging door hun dienst. Je krijgt ook een kindboekje, vergelijkbaar met het zwangerschapsmapje.

Je kan ook zelf de Kind en Gezin-Lijn (078 150 100) contacteren voor een afspraak.

Consultatiebureau

Na het huisbezoek door de verpleegkundige van Kind en Gezin vinden de volgende afspraken plaats in het consultatiebureau. De vrijwilligers van Wiegwijs gaan je baby wegen en meten. Een dokter en verpleegkundige volgen er de voeding en ontwikkeling van je kind op en zorgen voor de nodige inentingen.

Deze consultaties en ook de inentingen zijn volledig gratis.

Contact en afspraken Kind en Gezin (0 tot 3 jaar)

Je maakt een afspraak via de Kind en Gezin-Lijn 078 150 100 (tussen 8 en 20 uur) of www.kindengezin.be.

Plaats van afspraak: consultatiebureau, Laarstraat 64

De gemeente geeft een terugbetaling van eersteleeftijdsmelk voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Meer informatie bij de verpleegkundige van Kind en Gezin of bij de sociale dienst van het OCMW via welzijn@zwijndrecht.be of 0800 99 604 (gratis).

Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) (3 tot 24 jaar)

Ouders, kinderen, leerkrachten en directies kunnen gratis met hun vragen terecht bij het CLB. Elke erkende school is hieraan verbonden. Je kan zelfs chatten via www.clbchat.be. Meer info op 0800 99 604 (gratis)

Psychologische hulp

Elke Zwijndrechtenaar is welkom bij de psycholoog van het OCMW voor advies en om de problemen in kaart te brengen. Een afspraak kan je maken via welzijn@zwijndrecht.be of 0800 99 604 (gratis)