Kinderen openen participatietraject Poldertuin van Zwijndrecht

Met een picknick onder de bloesems en een ontwerpsessie gaven de kinderen uit het derde leerjaar van Vrije Basisschool De Krinkel op dinsdag 27 april het startschot voor een participatietraject dat moet leiden tot een 24 hectare grote parktuin in het centrum van Zwijndrecht.

Parktuin

Het participatietraject startte op 27 april. De kinderen uit het derde leerjaar van Vrije Basisschool De Krinkel traden die dag als ervaringsdeskundigen op en leidden de landschapsontwerpers van Regionaal Landschap Schelde-Durme rond in wat ook hun toekomstige ‘speelpark’ moet worden. Daarna gingen ze zelf aan de slag als ontwerper en delen ze hun ideeën met de groep en de partners. Nog voor ze aan het grote werk begonnen, hielden de kinderen een heerlijke picknick onder de bloesems van de hoogstamboomgaard

Buurtboomgaard

Op diezelfde plek volgt op zaterdag 26 juni, indien de omstandigheden het toelaten, een groot publieksmoment. Daarbij krijgt iedereen de kans om input te geven voor het toekomstige landschapspark. Ook de projecten in en rond de boomgaard worden voorgesteld. Tegelijk worden alle buurtbewoners warm opgeroepen om mee een rol te spelen bij de inrichting en het beheer van de buurtboomgaard. Meer informatie over dit moment volgt later.

Zwijndrecht wil samen met Regionaal Landschap Schelde-Durme een uniek aaneengesloten parktuin creëren. Speelnatuur, natuurbeleving en stadslandbouw, maar ook trage wegen en een natuurbegraafplaats behoren tot de mogelijkheden. Om die vorm te geven met de steun van de Vlaamse Landmaatschappij, doen de partners een beroep op alle inwoners en lokale verenigingen van Zwijndrecht.

Lees meer over de buurtboomgaard en de parktuin.

Gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2021 9.44 u.