Klaar voor het diftarsysteem voor restafval?

Vanaf januari wordt restafval niet meer opgehaald in grijze zakken maar in containers. Die containers worden gewogen. Je betaalt enkel voor de lediging en de kilo’s die je aanbiedt. Vanaf dan gebeurt de ophaling ook in twee rondes. Kijk op de ophaalkalender op welke lijst jouw straat vermeld staat.

Hoe de container aanbieden?

Plaats je restafvalcontainer aan de rand van de openbare weg voor je eigen perceel, zonder het verkeer van voetgangers, fietsers of voertuigen te hinderen. Plaats je container met de wieltjes naar de straatkant. Zorg ervoor dat het deksel gesloten is. Anders wordt de container niet geledigd. Een container mag max. 15 kg (40 L-container), 50 kg (120 L-container) of 90 kg (240 L-container) wegen.

Diftarrekening

Je restafvalcontainer wordt enkel geledigd als er voldoende saldo op je diftarrekening staat. Je ontvangt daarvoor een betalingsuitnodiging van Ibogem. Heb je al een diftarrekening (voor een gft-container)? Dan ontvang je pas een betalingsuitnodiging als je saldo te laag wordt. Je saldo opvolgen kan gemakkelijk via Mijn Ibogem. Je kan er ook meteen betalen via Payconiq.

Containers van 40 liter nog niet gekregen?

Alle containers zijn geleverd, behalve de 40L-containers van bepaalde straten ( zie lijst van de straten). Omwille van leveringsproblemen zijn er op dit moment geen 40L-containers beschikbaar. De containers worden zeker door Ibogem nog nageleverd vóór 1 januari.

Ruilen restafvalzakken

Vanaf 1 januari 2022 mag je geen restafvalzakken meer op straat zetten. Volle rollen restafvalzakken met ongeschonden wikkel kun je tussen 1 januari en 31 maart inruilen bij Ibogem (onthaal, Schaarbeekstraat 27 in Melsele). Het tegoed wordt gestort op je diftarrekening.

Nog vragen?

Contacteer Ibogem
Bel 0800 53 339 of mail naar diftar@ibogem.be.

Gepubliceerd op woensdag 22 december 2021 12.16 u.