Kunst in de straat

Vermits we geen affiches met aankondigingen voor activiteiten hebben in tijden van corona kunnen we deze kasten beter gebruiken dan leeg te laten. Straten met kunst opvrolijken tijdens de zomermaanden leek ons een fijn idee. Bekijk 8 mooie creaties van verschillende lokale professionele kunstenaars.

Joke Van Canneyt

Joke is grafisch vormgeefster en theatermaakster. Ze is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen in de beeldende kunsten. Zij is ook docente bij Academie Noord. Je kan haar werk terug vinden door haar te volgen op instagram.

Nelle De Maeyer

Nelle studeerde af aan Herman Teirlinck Instituut, optie Woordkunst. In haar werk werkt ze (familie)voorstellingen uit die zich als mini-ambachtelijke-universums ontwikkelen. Ze zoekt de medemens op. Dit doet ze enerzijds in participatieve podiumprojecten waarin het zijn van de deelnemers de inhoud en kracht zijn van het project. Anderzijds maakt ze improvisatievoorstellingen waarin actieve betrokkenheid en inbreng van het publiek centraal staan. Ze noemt het impro-ziel-theater. Je kunt haar werk terug vinden op haar website www.vanelle.be of door haar te volgen op Instagram en Facebook.

GRiNT

GRiNT is actief in het brede veld van de interieurarchitectuur gaande van lichtobject en meubel tot ruimtelijke inrichting, branding, retail en buitenruimten. GriNT gebruikt hierbij steeds een sterke grafische taal. Dat zorgt voor speelse, frisse en vooral levendige omgevingen die plezier en jeugdigheid uitstralen, maar ook tastbaar en bruikbaar zijn. Je kunt hun werk terug vinden op hun website www.grint.be of door hen te volgen op Instagram en Facebook.

Karin Verhelst

Zij studeerde aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en geeft inmiddels zelf les. In haar huidig werk herkennen we veel aspecten die betekenisvol zijn geworden in de actuele kunst. Er is het trage proces van het figuratieve schilderen. Wat haar bezighoudt is de opwinding van het creatieve proces, het voortdurend zoeken naar meer vakmanschap en een zo persoonlijk mogelijke uitdrukking van haar microkosmos. In haar werk gaat ze op zoek naar de beeldende kracht van een schilderij, de manier waarop het beeld in verf-materie - het tactiele van de verf- omgezet kan worden. Je kunt haar werk terug vinden op haar website www.karinverhelst.be of door haar te volgen op Facebook en Instagram.

Kristo & Kristo

Bruno en Ramona zijn een kunstenaarspaar dat werkt in Antwerpen, maar gedeeltelijk hun roots heeft in Zwijndrecht. Veel van hun sculpturen zijn geworteld in de grote verhalen van de mensheid en moedig uitgewerkt tot een onderzoek naar onze relatie met ruimte, tijd en onszelf. Absurditeit en misleidende belichamingen sluipen steeds in de ontwerpen van hun sculpturen. Je kunt hun werk terug vinden op hun website www.kristoandkristo.com of door hen te volgen op Facebook of Instagram.

Pieter De Decker

Pieter is meester in de beeldende kunsten en grafisch vormgever. Hij tracht in zijn werken nieuwe landschappen te (her)scheppen. Vanuit een diepgaande verwondering voor kleine fenomenen in de eigen omgeving experimenteert hij met licht, fotoprints en druktechnieken. Dat resulteert in verschillende types werken waarvan enkele ?landscape frames? op de Zwijndrechtse begraafplaats te zien zijn. Daarnaast is Pieter ook actief als ontwerper en illustrator, waarbij hij zich richt op kunstintegraties en vele andere projecten. Je kunt zijn werk terug vinden op zijn website www.pieterdedecker.com of door hem te volgen op Facebook of Instagram.

David Torres

David mogen we beschouwen als een creatieve duizendpoot. De 'Visual artist', met het ruimtelijk inzicht van een interieurontwerper, de kunstzinnige kijk van een fotograaf, het eigenwijze van de kunstenaar, het gecalculeerde van de webdesigner en het gevoel voor verhoudingen van de grafisch ontwerper. Een ontwerper en huwelijksfotograaf met een hoekje af. Je kunt zijn werk terug vinden op zijn website www.david-torres.be of door hem te volgen op Facebook of Instagram.

Evy Van Guyse

Evy volgde grafische en illustratieve vormgeving. Als kind was ze altijd in de weer met potlood en papier, spelend met kleuren, lijnen en vormen. Tekenen bleek een ideale manier om te ontspannen en de tijd helemaal te vergeten. Vandaag is ze nog steeds graag bezig met haar passie voor grafisch ontwerp en illustratie. Je kunt haar werk terug vinden op haar website www.evyvanguyse.com.

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020 11.30 u.