Kunstacademie sluit vanaf 29 oktober zijn deuren

De lessen van onze Kunstacademie zijn met onmiddellijke ingang opgeschort tot na de herfstvakantie. Door de stijgende coronacijfers is het belangrijk om zoveel mogelijk alle contacten te beperken en geen bubbels te mengen.

De stijgende coronabesmettingen doen zich ook voelen in het onderwijs. De druk op het deeltijds kunstonderwijs (DKO) wordt dan ook zeer groot. Vele ouders stellen zich terecht vragen bij de zinvolheid om bv. instrumentenlessen en zanglessen te laten doorgaan.

Geen fysieke lessen tot na de herfstvakantie

In het dagonderwijs zitten kinderen nog in een gecontroleerde omgeving binnen hun klasbubbel. Daarbuiten is dat veel minder evident. Essentieel in het stoppen van de verspreiding, is net het beperken van de sociale contacten en dus vermijden dat bubbels gemengd worden.

In dat opzicht wordt de beslissing genomen om alvast tot na de herfstvakantie in Zwijndrecht de fysieke lessen stop te zetten en waar mogelijk over te stappen naar afstandsonderwijs voor het DKO. Na de herfstvakantie evalueren we de toestand en de mogelijkheden in samenspraak met de directie.

In bijlage vind je het betreffende burgemeesterbesluit.

Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020 14.24 u.