Kunstenweek 2019 van 8 tot 21 december

De kunstenweek 2019 start op 8 december met de feestelijke opening van de nieuwe kunstacademie op Dorp Oost 45. Van 8 tot 21 december loopt er een tentoonstelling van verschillende Zwijndrechtse kunstenaars. Op zondag 8 december kun je gratis workshops volgen onder begeleiding van een professional.

Tentoonstelling

Onze nieuwe kunstacademie is een feit. Speciaal voor deze gelegenheid openen we feestelijk de de kunstacademie aan de start van de Kunstenweek 2019 (de vroegere Week van de Amateurkunsten)

Tijdens de Kunstenweek trekken we alle artistieke registers open en laten we je proeven van een unieke tentoonstelling van artiesten van eigen bodem. Je bewondert schilderijen, beeldhouwwerken, kalligrafie, foto’s, sculpturen, florale creaties van diverse Zwijndrechtse kunstverenigingen. (Alfred Ostkring, Alizarine, De Anglaisevrienden, fotoclub Optika, leerlingen van De Leerexpert, leerlingen van Kunstacademie ) 

Voor de eerste keer krijgen professionele kunstenaars uit Zwijndrecht de gelegenheid om samen het beste van zichzelf te tonen: Bert Van Mieghem, Pieter De Decker, Karin Verhelst, Paul De Wachter, Marleen Lippeveld, Wim Van de Velde, Grint e.a. komen aan bod. Als kers op de taart, strikten we de ‘fine fleur’ op gebied van bloemschikkunst: Stefan Van Berlo. Een Zwijndrechtenaar die met zijn florale creaties, niet alleen in België hoge toppen scoort maar ook ver buiten onze landsgrenzen een bijzondere faam geniet.

Workshops

Wil je als eens proeven van één of andere leuke artistieke discipline? Neem dan op zondag 8 december, tussen 13 en 15 uur gratis deel aan één van de boeiende workshops die we organiseren ter gelegenheid van de feestelijke opening van onze kunstacademie. Wij zorgen voor een professional die je begeleidt.

Schrijf je snel in voor een workshop kalligrafie, initiatie zang, cartoon tekenen, beeldhouwen, digitale fotografie of wat dacht je van een workshop ‘verhalen vertellen’ aan de zijde van Wim Van de Velde ? Voorkennis is niet vereist, alléén een gezonde dosis interesse.

Door het beperkte aantal plaatsen is Inschrijven vooraf verplicht op Cultuurdienst@zwijndrecht.be of 03 250 49 51. Alles gaat door in Dorp Oost 45 te Zwijndrecht.

Gepubliceerd op dinsdag 26 november 2019 15.55 u.