Kunstenweek Alfred OST gaat digitaal.

Door de corona maatregelen kan de Kunstenweek helaas niet doorgaan, maar we bieden wel een digitaal alternatief. Vanaf zaterdag 21/11 worden er 5 zaterdagen lang een podcast geplaatst op dit kanaal ter vervanging van de kunstenweek

Alfred Ost als inspiratiebron

Alfred Ost is een wervelend artiest geboren in Zwijndrecht. Hij is beroemd om zijn boerenpaarden, maakte massa’s prentkaarten en behaalde als enige Belgische schilder 100 jaar geleden een bronzen medaille op de olympische spelen.

Ostcast Online

Volg vanaf zaterdag 21/11 vijf weken lang een OSTCAST! Wim van de Velde en Kris Ryckaert nemen een duik in het werk en leven van Alfred Ost. Wim van de Velde kruipt in de rol van OST met livemuziek van Juicebox.
Verschillende leden van theatergezelschappen Nyzalia en Leute verlenen hun stemmen aan dit fantastische kijk- en luisterspel.

Klik hier voor de Ostcast (vanaf zaterdag 21/11)

En er is meer, ook Joke Van Canneyt, Kristo en Kristo en Nelle De Maeyer maken een filmpje rond het kunstwerk dat ze speciaal voor de kunstenweek hebben gemaakt. Met Alfred Ost als inspiratiebron vertellen ze je hoe hun kunstwerk ontstond.

Je vindt nieuws en filmpjes hierover terug op www.waaigat.be en www.facebook.com/OCwaaigat.

Gepubliceerd op donderdag 19 november 2020 16.03 u.