Laat je gratis begeleiden door een renovatiecoach

Wil jij je woning energiezuinig(er) maken, maar weet je niet goed hoe? Het EnergieK huis en Fluvius bieden je gratis hulp van een renovatiecoach aan. Deze technische expert helpt jou om zonder zorgen te verbouwen. Dien je aanvraag online in via www.igean.be of maak een afspraak bij het Energiek Huis

Ook verhuurders kunnen deze hulp krijgen als ze hun energielabel van hun verhuurwoning willen verbeteren.

Wat houdt renovatiebegeleiding in?

Een renovatiecoach komt langs bij je thuis. Hij richt zich vooral op de energetische renovatiewerken, maar heeft ook oog voor comfort en veiligheid. De renovatiecoach helpt je om planmatig, efficiënt en kostenbesparend te renoveren. Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie over jouw woning.

Wie kan deelnemen?

Iedere particuliere eigenaar die voldoet aan volgende voorwaarden kan deelnemen.

  • Je woning of huurwoning ligt in Zwijndrecht of in één van de gemeenten die tot het werkingsgebied van IGEAN behoren.
  • Je gaat minstens twee energetische renovatiewerken uitvoeren.
  • Je werkt niet samen met een architect voor de werken. Heb je een architect in dienst, dan is hij of zij jouw renovatiebegeleider. 

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Deze dienstverlening is gratis voor energiezuinige renovatiewerken.

investeer je bovendien in 3 energiebesparende maatregelen voor je woning? Dan krijg je er van het EnergieK huis een gratis EPC bovenop dat rekening houdt met die maatregelen. Een EPC is 10 jaar geldig en verplicht bij de verkoop van je woning.

Hoe aanvragen?

Dien je aanvraag online in via de website van IGEAN of maak een afspraak bij het EnergieK loket.

Hou voor de online aanvraag je energiefactuur bij de hand voor de EAN code (18 cijferige code begint met 54), en je EPC-attest indien je dit hebt.

Na je aanvraag wordt je uitgenodigd voor een gesprek in het EnergieK loket. Het EnergieK loket bekijkt je plannen en ambities en je krijgt ondersteuning op maat. Je krijgt ook een renovatiebegeleider toegewezen. Deze begeleider blijft gedurende het hele project jouw contactpersoon.

Meer informatie en inschrijven:

www.igean.be - 03 350 08 08

energie@igean.be

Gepubliceerd op woensdag 15 december 2021 12.12 u.