Lantis maakt fietsoversteek veiliger aan kruispunt Zwijndrechtsestraat - Pastoor Coplaan

De fietsoversteek aan het kruispunt Pastoor Coplaan / Zwijndrechtsestraat moet veiliger worden. Daarom start aannemer Hertsens op maandag 12 oktober met de heraanleg van de Zwijndrechtsestraat tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtstestraat / Hoefijzersingel.

Op deze manier optimaliseert Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, het bestaande fietsnetwerk in onze gemeente. Het fietsnetwerk sluit aan op de nieuwe fietsinfrastructuur die Lantis tijdens de Oosterweelwerken aanlegt. Zo werkt het verder aan de modal shift waarbij ingezet wordt op duurzame alternatieven voor het autoverkeer.

Welke hinder mag je verwachten?

De werken gebeuren in 2 fases. Voor elke fase geldt een andere verkeerssituatie.

Fase 1 (van 12 oktober tot en met 6 november)

Werken op het zuidelijk deel van de Zwijndrechtsestraat (zie plattegrond 1)

De verbinding vanuit de Pastoor Coplaan naar de Zwijndrechtsestraat is afgesloten voor alle verkeer. Auto’s en fietsers kunnen de Zwijndrechtsestraat wel nog uitrijden richting Pastoor Coplaan.

  • De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via de Verbindingsstraat.
  • De omleiding voor fietsers loopt via het vernieuwde fietspad aan de Hoefijzersingel of via de Verbindingsstraat.

Fase 2 (van 7 november tot en met 30 november)

De Zwijndrechtsestraat is - in beide richtingen - afgesloten voor alle verkeer tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtsestraat / Hoefijzersingel (zie plattegrond 2)

  • De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via de Verbindingsstraat.
  • Tijdelijk kun je vanuit de Hoefijzersingel links de Zwijndrechtsestraat indraaien om via de Verbindingsstraat naar de Pastoor Coplaan te rijden.
  • Voor fietsers loopt de omleiding via het vernieuwde fietspad aan de Hoefijzersingel of via de Verbindingsstraat.

In de laatste week van de tweede fase wordt ook het kruispunt Zwijndrechtsestraat / Hoefijzersingel volledig afgesloten. De omleiding hiervoor loopt via de Hoefijzersingel, Kraaienhoflaan en Verbindingsstraat naar de Pastoor Coplaan.

Tijdens fase 1 en 2

Gedurende de hele periode van de werken zal het pleintje aan het kruispunt Zwijndrechtsestraat / Verbindingsstraat als een rotonde dienst doen. Er geldt daar dan gedeeltelijk eenrichtingsverkeer:

  • Het verkeer vanuit de Kraaienhoflaan draait rond het pleintje om de Verbindingsstraat richting Pastoor Coplaan in te rijden.
  • Het verkeer vanuit de Verbindingsstraat dat naar de winkelsite op de Hoefijzersingel wil, draait rond het pleintje om de Zwijndrechtsestraat richting Hoefijzersingel te rijden.

*Door weersomstandigheden en afhankelijk van de vordering van de werken kan deze planning wijzigen

Meer info

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020 15.53 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).