Mutualiteitsattest en fiscaal attest

Als je kind heeft deelgenomen aan het vrijetijdsaanbod van de gemeente heb je als ouder/voogd recht op een mutualiteits- en fiscaal attest. 

Mutualiteitsattest 

Nemen je kinderen deel aan een activiteit, speelplein of kinderopvang? 

Via de mutualiteit of ziekenfonds krijg je een deel van het inschrijvingsgeld van activiteiten terugbetaald. Informeer hiervoor bij je eigen mutualiteit.

Er is een grote kans dat jouw mutualiteit of ziekenfonds financieel tussenkomt in de betaling. De tussenkomsten variëren sterk tussen de verschillende mutualiteiten/ziekenfondsen en zelfs tussen de verschillende regio's in Vlaanderen. Wil je graag weten op welke tussenkomst je recht hebt? Neem dan contact op met jouw persoonlijke ziekenfonds om de nodige formulieren en regels te ontvangen. Zij zullen je met veel plezier verder helpen.

Wanneer krijg je van de gemeente een mutualiteitsattest? Dit attest kan je zelf downloaden na afloop van de vakantie via het inschrijvingsprogramma. 

Drie weken na een vakantie wordt er automatisch een attest voor de mutualiteit opgemaakt in het online inschrijvingsprogramma I-Active (nieuwe naam voor I-School). Je zal een e-mail ontvangen van zodra de attesten op je gezinsaccount staan. 

Lukt het niet om het mutualiteitsattest te downloaden? Vraag dan via e-mail: zowiezo@zwijndrecht.be om je mutualiteitsattest door te mailen.

Je vindt dit attest terug onder de rubriek "Financieel" in je profiel in I-Active.

Fiscaal attest 

Het fiscaal attest voeg je toe bij je belastingaangifte om belastingvermindering aan te vragen.

Het fiscaal attest krijg je éénmaal per jaar. Dit attest wordt opgestuurd via e-mail en kun je raadplegen onder de rubriek 'Financieel' op je profiel van I-Active. 

Lukt het niet om het attest te downloaden? Vraag dan via e-mail: zowiezo@zwijndrecht.be om je fiscaalattest door te mailen.