Nieuw wet rond verenigingswerk

Sportbegeleiders, scheidsrechters, juryleden,… kregen sinds midden 2018 een vergoeding via het statuut verenigingswerk. In 2020 vernietigde het Grondwettelijk Hof echter deze achterliggende wet. Vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 is er specifiek voor de sportsector een aangepaste wet.

In de loop van 2021 zoekt men naar een structurele oplossing. De nieuwe wet zorgt ervoor dat het principe van verenigingswerk blijft behouden, maar is toch een serieuze stap terug. De nieuwe regeling biedt geen oplossing voor de noden die leven in de georganiseerde sportsector en is financieel en praktisch onhaalbaar voor de sportclubs in ons land.

Bijna de hele georganiseerde sportsector heeft zijn ongenoegen geuit en ook het gemeentebestuur is zich bewust van de zware fiscale en administratieve impact op de sportverenigingen. We raden aan de communicatie van VSF, ISB en Sport Vlaanderen te volgen voor FAQ’s en meer praktische toelichting.

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2021 16.55 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).