Nieuw uurrooster voor de Zwijndrechtbus vanaf 1 februari

De route blijft dezelfde, maar de Zwijndrechtbus rijdt in 3 tijdsblokken met telkens 5 ritten per tijdsblok. De bus rijdt enkel op weekdagen, van maandag tot en met vrijdag. Ook op feestdagen. Bekijk de nieuwe dienstregeling.

Nieuwe dienstregeling

De Park & Ride in Melsele blijft de startplaats.

  • Blok 1: eerste vertrek 06.45 u. - laatste vertrek 08.45 u. In totaal 5 ritten.
  • Blok 2: eerste vertrek 11.45 u. - laatste vertrek 13.45 u. In totaal 5 ritten.
  • Blok 3: eerste vertrek 15.15 u. - laatste vertrek 17.15 u. In totaal 5 ritten.

De bus rijdt 2 keer per uur de vastgelegde route. Dit wil zeggen dat de bus telkens aan het rondpunt van Melsele vertrekt.

De route en de halteplaatsen blijven hetzelfde. Vanaf februari hangt de nieuwe uurregeling ook aan elke halte.

Bekijk de nieuwe dienstregeling

Waarom is er een nieuwe dienstregeling?

Het bestuur heeft het gebruik van de Zwijndrechtbus nagekeken en geëvalueerd omdat het vorige contract met de Zwijndrechtbus afliep.

De Zwijndrechtbus wordt regelmatig gebruikt door onze inwoners, maar er waren veel momenten waarop de bus leeg was. Met een lege bus rijden is onnodig en is niet goed voor het milieu. Daarom heeft het bestuur besloten de dagen en uren van de bus aan te passen aan de tijdstippen waarop de Zwijndrechtbus het meest gebruikt wordt.

Dit compenseert de hoge kosten die de gemeente moet betalen bij het nieuwe contract met de Zwijndrechtbus. Op die manier blijft het betaalbaar en kan de gemeente haar bewoners die de Zwijndrechtbus gebruiken toch optimaal blijven bedienen.

Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2023 8.30 u.