Nieuwe route Zwijndrechtbus vanaf 12 november

Sedert 1 maart 2018 heeft de gemeente met de Zwijndrechtbus een eigen pendelbus tussen Burcht en Zwijndrecht. Vanwege het succes wordt dit nu verlengd en ook de route wordt uitgebreid met een aantal nieuwe haltes in Burcht en Zwijndrecht. De nieuwe route wordt gereden vanaf 12 november.

Er wordt vanaf 12 november een extra lus gereden in Burcht rond de Antwerpsesteenweg en oude Gentweg. Je kan vanaf dan ook opstappen aan haltes aan het kerkhof van Burcht en ter hoogte van de Tuinwijk.

In Zwijndrecht komen er nieuwe haltes in de Fortlaan, aan de parking van de sporthal, en de Heilig Geesthoek. Je kan ook makkelijk het administratief centrum bereiken door de nieuwe halte aan de Adhemar Borinstraat. De nieuwe route rijdt niet meer in de Statiestraat maar door de haltes in de Adhemar Borinstraat en de Fortlaan kun je makkelijk het winkelstraatgedeelte, de sporthal en de vrijdagmarkt bereiken.

Ook het woonzorgcentrum De Regenboog ligt met het nieuwe traject op amper 200 meter van een Zwijndrechtbushalte. Op de kaart vind je de nieuwe route en de haltes.

In het infomagazine en Huis aan Huis blad staat dat de nieuwe route vanaf 1 november van start zou gaan, maar door de geplande werken in de Adhemar Borinstraat is dit uitgesteld tot 12 november. De oude haltes blijven dus bediend tot 11 november.

 

 

Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 10.42 u.