Nieuwe tramhalte in Zwijndrecht centrum

De Lijn wil zo snel mogelijk grotere tramstellen inzetten op Lijn 3. Hiervoor wordt een volledige nieuwe tramhalte gebouwd achter de kerk in Zwijndrecht centrum. De werken hiervoor starten op maandag 23 april.

Tram 3 is de drukstbezette tramlijn van De Lijn en voor de inwoners van Zwijndrecht een snelle verbinding met het centrum van Antwerpen en Merksem. Om de kwaliteit van deze verbinding te verbeteren, wil De Lijn zo snel mogelijk nieuwe, grotere tramstellen inzetten. Een prima oplossing, maar helaas is de halte Zwijndrecht Dorp hiervoor niet geschikt. De tramstellen zijn 60 meter lang en dat is langer dan de halte op het kerkplein.

Daarom zal De Lijn er een volledig nieuwe halte bouwen. Die komt tussen de kerk en parking 1. De halte zal de naam Zwijndrecht Kerk krijgen. Ze zal de huidige haltes Dorp en Vredespark vervangen.

De werken zullen in twee delen gebeuren. In eerste instantie zal de aannemer de nieuwe halte bouwen. Die werken starten op maandag 23 april en zullen zo’n twee maanden duren. Als de weersomstandigheden een beetje meezitten is die dus klaar eind juni.

Parking 1 zal hiervoor als werfzone ingericht worden. Parkeren is hier tijdens de werken niet mogelijk. Enkel tijdens de kermissen zal de aannemer de parking ontruimen om er plaats te maken voor de botsauto’s, die traditioneel op deze plek staan. Ook verder zouden de werken geen hinder mogen veroorzaken voor de kermissen.

Na het bouwverlof zullen de haltes Dorp en Vredespark worden afgebroken.¬†Hiervoor zal ongeveer één maand nodig zijn.

Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018 15.04 u.