Nieuwe website van gemeente en OCMW Zwijndrecht

Welkom op onze volledig vernieuwde website. Hij ziet er niet alleen frisser en moderner uit, ook de werking is volledig anders en op maat gemaakt voor de burger van vandaag. Lees hier verder voor een overzicht.

Gemeente, OCMW en Sociaal Huis in één site

De vroegere websites van de gemeente, het OCMW en het Sociaal Huis zijn helemaal samengevoegd. Voortaan vind je alle informatie op één website. De gemeente en het OCMW werken vandaag al heel intensief samen en dat zie je nu ook op onze website.

Vernieuwde en snelle zoekfunctie

We nemen afscheid van ingewikkelde menu’s. Het zoekveld staat nu centraal. Vul gewoon in wat je zoekt. We tonen je de zoekresultaten reeds terwijl je nog aan het typen bent. Veel sneller kan het niet worden.

Uitgebreid e-loket

Ons e-loket is uitgebreid met een heel aantal nieuwe producten van onze dienst Leven. Daardoor kun je nu een heel aantal attesten en aangiften online doen met je elektronische identiteitskaart. De attesten krijg je in je mailbox. Door een nieuwe technologie blijven deze documenten rechtsgeldig ondertekend, of je ze nu digitaal op je computer bewaart, of afdrukt op papier.

Mijn Zwijndrecht

Bovenaan vind je een link om je aan te melden. Daar kun je met je elektronische identiteitskaart, een token of een app op je smartphone je persoonsgegevens invullen. Zo maak je een "Mijn Zwijndrecht"-profiel.

Telkens je een formulier uit het e-loket gebruikt, worden die gegevens dan automatisch ingevuld. In Mijn Zwijndrecht kun je je ook abonneren op onze nieuwsbrieven. Zo blijf je steeds op de hoogte van het laatste nieuws.

Ook op mobiele apparaten

Eén op drie bezoekers van onze oude website, gebruikte een smartphone, één op tien een tablet. Daarom hebben we de nieuwe website zo gemaakt dat hij zich helemaal aanpast aan je apparaat en steeds optimaal leesbaar is.

Meteen een afspraak boeken

Vanaf vandaag werken we voor de meeste producten op afspraak. Een afspraak vastleggen is met de nieuwe website een fluitje van een cent. Bij elk product waarvoor je een afspraak moet maken, vind je meteen een link om die vast te leggen. Je vindt op de startpagina ook een link direct naar het afsprakenportaal.

Met onze nieuwe site maken we onze dienstverlening toegankelijker. Een moderne site voor de burger van vandaag.

Gepubliceerd op maandag 6 november 2017 12.28 u.