Zwijndrecht zoekt duurzame helden!

Zwijndrecht doet mee aan de week van de duurzame gemeente in september en is nu op zoek naar duurzame helden om in de bloemetjes te zetten. Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, hobby, vereniging) bezig met de zorg voor onze planeet? Of ken je iemand? Mail ons via duurzaam@zwijndrecht.be.

Zwijndrecht doet mee aan de Week van de duurzame gemeente

Op 25 september viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Deze bevat 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Zwijndrecht die verjaardag een hele week lang.

Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Zwijndrechtse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen ( Sustainable Development Goals). De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit, …).

Duurzame helden!

Ben jij in je dagelijkse leven bezig met de zorg voor onze planeet? Of met de zorg voor je medemens of voor de brede maatschappij? Of ken je andere mensen, organisaties of verenigingen die zich dagelijks inzetten om van onze gemeente een aangenamer, gezonder, groener, eerlijker, duurzamer, veiliger plekje te maken? Laat het ons weten voor 20 augustus.

Het gemeentebestuur zal de duurzame helden in de kijker zetten via de communicatiekanalen van de gemeente en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Gepubliceerd op vrijdag 16 juli 2021 9.07 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS