Goedkoop rijden met bus en tram voor inwoners van Zwijndrecht

De gemeente gelooft in een sterk en volwaardig openbaar vervoer als alternatief voor het drukke autoverkeer. Een jaarabonnement van De Lijn kost voor inwoners van Zwijndrecht nog maximaal 2 Lijnkaarten van 10 ritten. Jongeren tot en met 24 jaar krijgen hun jaarabonnement zelfs gratis.

Gratis Buzzy Pazz van 6 tot en met 24 jaar

Je vraagt je abonnement aan via www.delijn.be/buzzyzwijndrecht. Ook al heb je al een MOBIB-kaart, toch moet je de verlenging van je abonnement aanvragen via dit portaal van De Lijn. Op die manier geef je toestemming aan De Lijn dat zij je persoonsgegevens mogen verwerken om je abonnement te verlengen.

Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, dan krijg je de MOBIB-kaart automatisch in de bus. Heb je al een MOBIB-kaart, dan wordt jouw abonnement opgeladen op de MOBIB-kaart van vorig jaar. Gooi deze dus zeker niet weg! 

Kinderen die in de loop van 2021 zes jaar worden, kunnen hun MOBIB-kaart aanvragen binnen de drie maanden voor ze zes jaar worden. Het abonnement wordt pas opgeladen op de MOBIB-kaart vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Omnipas slechts 32 euro vanaf 25 jaar

Ben je tussen 25 en 64 jaar, dan krijg je van de gemeente een brief met een overschrijvingsformulier. Je schrijft 32 euro over aan de gemeente en De Lijn laadt je abonnement op je MOBIB-kaart op. Heb je die nog niet, dan bezorgt de Lijn je een MOBIB-kaart met de post. Als je voor 1 december betaalt, wordt je abonnement voor 1 januari opgeladen en je MOBIB-kaart opgestuurd als je er nog geen hebt.

Omnipas 65+

Je koopt een abonnement met ingangsdatum vanaf 1 januari 2021 bij De Lijn aan voor 32 euro. Je kunt dit doen via de website van De Lijn of via de lijnwinkel. Heb je nog geen MOBIB-kaart, bestel die de eerste keer mee met je abonnement. Deze MOBIB-kaart kost 5 euro en blijft vijf jaar geldig.

Gratis abonnement

- Je hebt een beperking en bent ingeschreven in het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap of ontvangt een tegemoetkoming van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

- Je komt in aanmerking voor een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige zorgen.

- Je ontvangt van het OCMW een leefloon of een gelijkgestelde tegemoetkoming.

Heb je vóór 1 januari je MOBIB-kaart nog niet ontvangen of is je abonnement nog niet opgeladen, neem dan zeker even contact op.

Meer info

www.zwijndrecht.be

0800 99 604 - info@zwijndrecht.be

De Lijn: 070 220 200 

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2020 11 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).