Hoe gezond is jouw grond?

Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. OVAM steunt alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Zoek je grond op, en check snel of je grond mogelijk vervuild is. Stoot je op een probleem? Dan helpen ze om je grond terug gezond te maken.

De grote grondvraag

Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op jouw levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM (de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be┬ákun je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM jou om de grond te onderzoeken.

Zwijndrecht werkt mee

Zwijndrecht gaat voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze gemeente woont. Help je mee aan dit onderzoek? Surf naar www.degrotegrondvraag.be en vul je adresgegevens in. Je ziet dan onmiddellijk of je actie moet ondernemen of niet. De website legt uit wat je kunt doen. Contacteer de milieudienst als je hierover vragen hebt. Zo werken we samen aan de doelstelling om tegen 2036 elke risicogrond in Vlaanderen te kennen en te zuiveren

Meer info

www.degrotegrondvraag.be of milieu@zwijndrecht.be

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 12.20 u.