Help mee aan de lokale contactopsporing bij Covid-19

Zwijndrecht werkt sinds december samen met de Eerstelijnszone Waasland NO op het gebied van lokale contactopsporing bij Covid-19. Snelle en efficiënte contactopsporing is belangrijk om de verspreiding van het virus in te perken. Wil jij hierbij helpen als vrijwilliger?

Lokale contactopsporing

De stijging van het aantal coronagevallen zet onze zorg, economie en onderwijs onder druk. Een belangrijk instrument om deze crisis aan te pakken is contactopsporing. Omdat de centrale contactopsporing van Vlaanderen ondersteuning nodig had, zijn de lokale besturen van de beide eerstelijnszones van het Waasland opgestart met lokale contactopsporing.

Via contactonderzoek proberen we op een snelle en efficiënte manier bij personen die positief testen, hun contacten en dus mogelijke besmette burgers in kaart te brengen.

Vrijwilligers gezocht

Hiervoor worden heel wat vrijwilligers gezocht. Als contactopspoorder word je ingeschakeld bij het identificeren, bevragen en adviseren van personen die positief werden getest op COVID-19.

Wil jij het team lokale contactopsporing mee versterken en kun je je minstens een halve dag in de week vrijmaken?

Neem contact op met het aanspreekpunt voor vrijwilligers van ons coördinatieteam. Lotte.verbeke@sint-niklaas.be - 0470 18 25 78.

Gepubliceerd op woensdag 30 december 2020 10.18 u.