OC 't Waaigat bestaat 25 jaar!

In september 1993 werd door de toenmalige gouverneur van de provincie Antwerpen OC ’t Waaigat plechtig geopend. Een Opendeurweekend bracht meer dan 2000 nieuwsgieringen over de vloer en het openingsweekend was een voltreffer.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel voorstellingen de voorbije 25 jaar werden gebracht. Het moeten er meer dan 1000 zijn, wellicht zelfs het dubbele.

Trouw aan zijn opdracht

Nog steeds blijft het ontmoetingscentrum trouw aan zijn opdracht. Het is de plek bij uitstek waar het plaatselijke verenigingsleven terecht kan om in goede omstandigheden een prachtprestatie neer te zetten op het podium. De lokale theatergezelschappen, muziekgenootschappen en dansverenigingen maken veelvuldig gebruik van OC ’t Waaigat. Ook als beheerder van heel wat gemeentelijke culturele infrastructuur tracht het ontmoetingscentrum tegemoet te komen aan de vele vragen vanuit het verenigingsleven.

Kwalitatieve programmatie

De eigen programmatie is steeds een kwalitatieve representatie van wat er in Vlaanderen leeft op het vlak van muziek, theater en klassieke muziek. Familie- en schoolvoorstellingen krijgen bijzondere aandacht. Meer recentelijk worden er ook films vertoond, vaak niet-commercieel, meestal kritisch al of niet gesitueerd in de Derde Wereld.

Jubileumweekend van 19 tot 23 september

We doorzwommen soms moeilijke waters (de geluidsproblematiek) maar we overleefden. Dus kunnen we 25 jaar verder om eigenzinnig een bijzondere koers te varen. Iedereen is van harte welkom op ons jubileumweekend van 19 tot 23 september tijdens de voorstellingen Biecht, aperitiefconcert Lin Chin Cheng en theater Schommelkoe.

Gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2018 12.30 u.