Oosterweel: Hou rekening met geluidshinder van 12 tot 17 augustus door afbraak bruggen

Ter hoogte van knooppunt Antwerpen-West breekt de aannemer vanaf woensdagavond 12 augustus tot maandagochtend 17 augustus twee bruggen af. Om de verkeershinder zo veel mogelijk in tijd te beperken, gebeuren de afbraakwerken overdag én ’s nachts.

Infobrief met oordopjes in de brievenbus

We krijgen in die periode in onze gemeente ook ’s nachts te maken met geluidshinder. De aannemer doet er wel alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Bouwheer Lantis excuseert zich al op voorhand en bedeelde een infobrief met oordopjes om de boodschap duidelijk te maken. Lantis opent van 12 tot 17 augustus de speciale telefoonlijn 03 680 48 00 waar je 24/24 terechtkan voor informatie over deze werken.

Lange reistijden tussen linker- en rechteroever

Vooraleer het tijdelijke knooppunt Antwerpen-West in gebruik wordt genomen gaat de brug van de E17 naar de R1/E34 en die van de van de R1/E34 richting Kennedytunnel voor de bijl.

Tijdens deze afbraak worden vier verbindingen afgesloten (zie plattegrond 1):

  • Van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent, net voorbij de uitrit naar R1/E34
  • Van de R1/E34 naar de Kennedytunnel
  • Van de E17 komende uit Gent naar de R1/E34
  • Oprit 6 Linkeroever (tot en met 31/8)

Tussen de Kennedytunnel en E17 rij je in beide rijrichtingen over 2x2 versmalde rijstroken op de rijbaan richting Antwerpen. Voor de afsluitingen van de R1/E34 naar de Kennedytunnel en E17 naar de R1/E34 voorzien we omleidingen via de snelweg. Voor oprit 6 Linkeroever loopt de omleiding via de Blancefloerlaan (N70), Halewijnlaan en Charles de Costerlaan, naar oprit 7 Sint-Anna.

Tijdelijk knooppunt houdt alle verbindingen open

Tijdens de afbraak van het oude knooppunt en de bouw van het nieuwe knooppunt, zorgen de tijdelijke bruggen en wegen ervoor dat je alle bewegingen kan blijven maken: van en naar de Kennedytunnel en tussen de E17 en E34.

Nieuwe verkeerssituatie Antwerpen-West

(zie plattegrond 2)

Vanaf 20 augustus rij je in Antwerpen-West gedurende 3 jaar op 2x3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de 2 linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel.

Nieuw knooppunt Antwerpen-West

Door de afbraak van het oude knooppunt maken we voldoende ruimte vrij om het nieuwe knooppunt Antwerpen-West op te bouwen. Dit wordt veel compacter en veiliger aangelegd, met veilige rechtse in- en uitvoegers vlakbij de Kennedytunnel én plaats voor 18 hectare extra bos.

Meer info

  • Vragen over de afbraakwerken en de bijhorende hinder? In de periode van 12-17 augustus kan je 24/24 terecht op: 03/680.48.00.
  • Voor alle gedetailleerde info en omleidingsplannen tijdens deze werken: oosterweelverbinding.be/linkeroever
  • Op deze website vind je het exacte tijdsschema enkele dagen voor de omzettingen. De planning van de werken kan steeds wijzigen en is afhankelijk van weersomstandigheden en de vordering van de werken.
  • De verdeelde infobrief van Lantis in bijlage.
  • Er waren na verdeling zo'n 200 oordopjes op overschot, die zijn verkrijgbaar bij kruidenier Heyrman-Vermeulen (Laarstraat 113) en slagerij De Raeymeakers (Prins Leopoldstraat 1), tot zolang de voorraad strekt.
Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2020 11.39 u.