Oosterweel: Nieuwe rijbaan Blancefloerlaan in gebruik vanaf 30 juli

Op vrijdag 30 juli kan het verkeer over de nieuwe rijbaan op de Blancefloerlaan richting Zwijndrecht rijden. De heraanleg van de rijbaan richting Antwerpen gaat in september een nieuwe fase in.

Lantis vernieuwt grondig de Blancefloerlaan in beide rijrichtingen tussen de Dwarslaan en de brug over de snelweg. De rijbaan richting Zwijndrecht is bijna klaar. Op vrijdag 30 juli nemen we deze rijbaan in gebruik. Dit gebeurt in de loop van de voormiddag en veroorzaakt weinig hinder.

Verschillende werken op en rond de Blancefloerlaan

Sinds het najaar van 2019 werkt Lantis aan en rond de Blancefloerlaan:

  • Lantis bouwt een nieuw P+R-gebouw met plaats voor 1500 wagens en een vlotte aansluiting op een nieuwe tramhalte vlak voor de deur;
  • Ook legt Lantis een nieuwe fietstunnel onder de straat en vernieuwden we de trambaan;
  • Ter hoogte van de Dwarslaan bouwt Lantis een nieuwe keerlus voor de trams, zodat het tramaanbod hier vergroot kan worden;
  • Aan weerszijden van de Blancefloerlaan bouwt Lantis aansluitingen van en naar de toekomstige verbindingweg, die parallel met de snelweg loopt tussen de complexen Waaslandhaven-Oost en Zwijndrecht. Zo halen we het sluipverkeer uit de woonkernen en verbeteren we de ontsluiting van en naar de verschillende snelwegen.

Ook de Blancefloerlaan en de fietspaden zelf worden grondig opnieuw aangelegd.

Nieuwe fase richting Antwerpen vanaf september

Aansluitend op de bouw van de fietstunnel onder de rijbaan richting Antwerpen, wordt het resterende deel van de zuidelijke rijbaan vernieuwd vanaf september. Ook het fietspad richting Antwerpen zal volledig opnieuw aangelegd worden. In deze fase werkt Lantis ook verder aan de aansluiting van de fietstunnel op het P+R-gebouw.

Hinder tijdens deze fase:

  • Auto: richting Zwijndrecht is de vernieuwde rijbaan ondertussen in dienst en is er geen hinder meer. Richting Linkeroever rijdt het verkeer lokaal mee met het openbaar vervoer op de tram-busbaan.
  • Tram en bus: het openbaar vervoer rijdt nog steeds in beide richtingen storingsvrij over de vernieuwde tram-busbanen.
  • Fiets: fietsers rijden in beide rijrichtingen op het fietspad langs de noordzijde

Op het einde van 2021 wordt langs de noordzijde het fietspad nog verder afgewerkt. Begin 2022 zijn de werken op de Blancefloerlaan afgelopen.

Bekijk het toekomstbeeld hier.

* De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

Meer info

https://nieuws.oosterweelverbinding.be/nieuwe-rijbaan-blancefloerlaan-in-gebruik-op-30-juli

Gepubliceerd op vrijdag 23 juli 2021 9.35 u.