Oosterweel: Vernieuwing E17 ook richting Antwerpen vervroegd

De vervroegde vernieuwing van de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke richting Gent is sneller afgerond dan voorzien. Gezien de tijdswinst en de aanhoudende verkeersluwere periode besliste Lantis om aansluitend ook de fundering en het wegdek richting Antwerpen aan te pakken.

Zo zal de vernieuwing van de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke een jaar eerder afgerond zijn dan initieel gepland.

2 x 2 rijstroken

Vanaf de nacht van 20 op 21 mei wordt de E17 volledig afgesloten richting Antwerpen tussen de complexen Kruibeke en Zwijndrecht. Het autoverkeer gaat tijdelijk over 2x2 rijstroken op de nieuw aangelegde rijbaan richting Gent. Het einde van deze werken is voorzien voor eind juli 2020. Het verloop van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Geluidsschermen

Nadien start de aannemer met het plaatsen van geluidsschermen aan de kant van Zwijndrecht tussen de Pastoor Coplaan en het complex Kruibeke. De plaatsing zal voltooid zijn eind 2020. In combinatie met de laag geluidswerend asfalt moet dit het omgevingsgeluid halveren (10dB minder).

Enkele afsluitingen van op- en afritten

Richting Gent: Oprit Zwijndrecht afgesloten tot eind augustus

Richting Antwerpen: Oprit Kruibeke en afrit Zwijndrecht afgesloten

Plaatselijke omleidingen

Er worden plaatselijke omleidingen voorzien (zie plannetje hierbij). We vragen u om tijdens de werken de verkeerssignalisatie te volgen.

Bij funderingswerken is het mogelijk dat er in de nabijheid van de E17 korte perioden van geluids- en trillingshinder zijn. Deze worden 7/7 gemeten. De aannemer werkt in twee ploegen van 6u00 tot 18u00.

Meer info

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020 16.16 u.