Oosterweel: Voorbereidende werken geluidsschermen aan P. Coplaan - Heidestraat

De aannemer start op maandag 18 mei met voorbereidingen om een extra brugdeel voor geluidsschermen te bouwen, naast de bestaande brug van de E17 over de Pastoor Coplaan. Hiervoor komt er tot eind augustus een werfzone op het kruispunt met de Heidestraat.

De volledige renovatie van de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke in de rijrichting van Gent loopt op z’n einde. Het openstellen van deze rijbanen is voorzien op 21 mei. Aansluitend op deze werken, start de aannemer met de voorbereidingswerken voor de geluidsschermen aan de kant van VAB ter hoogte van de Pastoor Coplaan.

Extra brugdeel

In deze fase wordt er naast de bestaande brug een extra brugdeel gebouwd, waar later de nieuwe geluidsschermen op geplaatst worden. Hiervoor is er een werfzone nodig op het kruispunt tussen de Pastoor Coplaan en de Heidestraat. De werken lopen van maandag 18 mei tot en met eind augustus.

Bredere voetpaden

Tijdens de werken zullen fietsers en voetgangers - in beide richtingen - zich afwisselend naar 1 zijde van de weg verplaatsen. Er geldt een flexibele omleiding via signalisatie ter plaatse. Om veilig en vlot verkeer te garanderen zullen de bestaande voetpaden onder de brug van de Pastoor Coplaan verbreed worden.

Tijdelijke verkeerslichten

De voorsorteerstrook richting Heidestraat zal tijdens de werken verdwijnen. Verkeer komende van Burcht dat de Heidestraat wil inrijden, kan dit tijdens de werken nog steeds veilig doen dankzij tijdelijke verkeerslichten. Die zorgen in deze werffase voor een veilige oversteek voor alle verkeer op het kruispunt Pastoor Coplaan - Heidestraat zodat alle bewegingen mogelijk blijven (zie plannetje).

De parkeerplaatsen tussen de Heidestraat en het nieuwe fietspad langs de Hoefijzersingel zijn tijdens deze werken niet bruikbaar.

Meer info

Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020 14.24 u.