Oosterweel: Werf E17 verhuist naar kant Burcht. Geluidshinder mogelijk!

De werf voor de heraanleg van de E17 verhuist donderdag 13 mei naar de zuidkant van de snelweg. Hou rekening met mogelijke trillings- en geluidshinder op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei. Dan worden tijdelijk damwanden voor de bouw van twee nieuwe tunnels onder de E17 verwijderd.

Op de E17 tussen Antwerpen-West en Zwijndrecht is de vernieuwing van de rijbaan richting Gent bijna afgewerkt. Op donderdag 13 mei 2021 nemen we de vernieuwde rijbaan in dienst en verhuist de werf naar de zuidzijde van de E17.

Fasewissel in nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei

Op woensdag 12 mei vanaf 21 u. past Lantis de verkeerssituatie aan de nieuwe werfsituatie aan. Tijdens de nacht zijn dan regelmatig minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer in de richting van Antwerpen en Gent.

Donderdagochtend 13 mei rond 7.30 u. rijdt het verkeer opnieuw over 3 rijstroken in beide rijrichtingen, op de vernieuwde rijbaan richting Gent.

Meer details over de verkeersomzetting tijdens deze nacht vind je op www.oosterweelverbinding.be/linkeroever

Opgelet! Trillings- en geluidshinder mogelijk

Twee nieuwe tunnels onder E17

Samen met de vernieuwing van de snelweg zelf, bouwt de aannemer we onder de E17 twee nieuwe tunnels: de tunnel van de Hoefijzersingel naar de nieuwe verbindingsweg ten noorden van de E17 en een tweede tunnel aan de Antwerpsesteenweg.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei worden tijdelijke damwanden voor de bouw van die tunnels uit de grond verwijderd. Om dit veilig uit te kunnen voeren, neemt de aannemer de rechtse rijstrook richting Antwerpen plaatselijk in op vrijdag van 11 tot maximum 22 u. en op zaterdag tussen 8 en 19 u. Dit brengt mogelijk geluids- en trillingshinder met zich mee.

Als er zich onvoorziene omstandigheden voordoen kan dat per uitzondering ook op zondag nog het geval zijn tussen 10 en 19 u. Hiervoor werd alvast een afwijking toegestaan in de bepalingen van het bestuurlijk handhavingsreglement hinderlijke activiteiten (terug te vinden bij 'bekendmakingen').

Opbraakwerken asfalt

Vanaf maandag 17 mei tot het najaar van dit jaar vernieuwt de aannemer vervolgens de rijstroken op de E17 richting Antwerpen, aan de zijde van Burcht. Daarbij breekt de aannemer het asfalt op, vernieuwt hij de fundering van de rijweg en legt hij de nieuwe tunnels onder de E17 verder aan. Tenslotte zal hij in het najaar de rijweg afwerken met geluidsarm beton.

De aannemer zal er alles aan doen om de hinder tijdens de werken te beperken. Het gaat echter om opbraakwerken en werken met zware machines. De werf kan dan ook regelmatig geluidshinder met zich meebrengen. We begrijpen dat dit storend kan zijn en verontschuldigen ons alvast op voorhand.

De planning van de werken kan steeds wijzigen en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het exacte tijdsschema van de verkeersomzetting vind je op www.oosterweelverbinding.be/linkeroever.

Gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2021 11.40 u.