UPDATE Oosterweel: Werken middenberm E17 in Zwijndrecht

Tijdens het weekend van 10 tot 13 mei verhuist de Oosterweelwerf op ons grondgebied van de zijbermen naar de middenberm van de E17. Dit is een week later dan voorzien omwille van het aangekondigde regenweer.

Bij nat wegdek is het niet mogelijk om de lijnen te schilderen die nodig zijn om de aangepaste verkeerssituatie duidelijk te maken. Daarom verschuift de fasewissel een weekend op.

In de nacht van vrijdag 10 mei (22 u.) tot zaterdag 11 mei (3 u.) is oprit naar de E17 vanop de Krijgsbaan richting Gent is afgesloten. Verkeer wordt daar naar de oprit richting Antwerpen geleid, om in Zwijndrecht de E17 naar Gent te nemen.

De werken aan de middenberm duren van 13 mei tot 5 juli. Er worden nieuwe verlichtingspalen, jerseys en technische installaties geplaatst. Tijdens deze werken blijft het aantal rijstroken behouden. Het verkeer moet wel rekening houden met versmalde rijstroken en een verminderde maximumsnelheid van 70 km/u. De pechstrook ter hoogte van de werfzone wordt ingenomen maar er zijn op geregelde afstand pechhavens.

Na de middenberm terug de zijbermen

Vanaf 8 juli verhuist de werf terug naar de zijbermen. Deze werkzaamheden zijn begin maart al gestart. Op de noordzijde van de E17 (rijrichting Gent) worden de zijbermen voorbereid op de plaatsing van geluidsschermen van 8 meter hoog. Op de zuidzijde (rijrichting Antwerpen) vinden grondwerken plaats.

Meer info

via deze link of bij het Infopunt Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht

www.oosterweelverbinding.be

Gepubliceerd op maandag 29 april 2019 9.37 u.