14/08 - Op café of restaurant? Volg deze regels en geniet coronafree

Horeca-uitbaters in onze gemeente merken soms dat nog niet iedereen op de hoogte is van de maatregelen in café’s en restaurants. Zij moeten er mee over waken dat alle richtlijnen correct worden nageleefd.

Ga je op café of restaurant? Bekijk dan zeker onderstaand lijstje en pas het ook toe. Je bewijst er de uitbater een hele dienst mee en je geeft bovendien het virus geen kans om zich te verspreiden. Bijgaande affiche is ook beschikbaar voor horecazaken om uit te hangen.

  1. Registreer je bij aankomst individueel en vul het formulier correct in. Het correct registreren is mee de verantwoordelijkheid van de horeca-uitbater. Hij/zij houdt je gegevens 4 weken bij om contactonderzoek mogelijk te maken.
  2. Draag een mondmasker tot je neerzit aan tafel. Als je opstaat, ook voor een toiletbezoek, zet je het masker terug op.
  3. Je gezelschap aan tafel bestaat uit de personen die behoren tot je huishouden en de maximum 5 vaste contacten van het huishouden, met een absoluut maximum van 10 personen per tafel.
  4. Hou minstens anderhalve meter afstand met andere gezelschappen. Stoelen en tafels moeten dus nog verder uit elkaar staan. Verplaats dan ook geen horecameubels.
  5. Blijf gezellig zitten, rechtstaand mag je niet consumeren.
  6. Bediening mag enkel aan tafel gebeuren, met uitzondering van eenmanszaken met naleving van anderhalve meter afstand.
  7. Afrekenen gebeurt bij voorkeur contactloos of met bankkaart, indien mogelijk natuurlijk.
  8. Het sluitingsuur is 1 u. Dan is het tijd om naar huis te gaan want om 1.30 u. gaat de nachtklok in.

Met dit lijstje in het achterhoofd kan je onbezorgd en coronafree genieten van je gezelschap met lekker eten en/ of drinken. Schol!