Openbaar vervoer

Bus

De volgende lijnen hebben routes die langs Zwijndrecht komen

  • Bus: 36, 81, 82, 87

Plan je route met de routeplanner van de Lijn.

Trein

Zwijndrecht heeft een station aan de spoorlijn 59 tussen Antwerpen en Sint-Niklaas. Dit station wordt tijdens de week bediend door 2 treinen per uur in beide richtingen, in het weekend is één trein per uur in beide richtingen.

Plan je route met de reisplanner van de NMBS.

Tram

De Antwerpse tramlijn 3 rijdt vanuit Merksem door Antwerpen en Zwijndrecht naar de Park+Ride bij de grens met Melsele (Oost-Vlaanderen).

Zwijndrechtbus

De Zwijndrechtbus die de gemeente inlegt, is een pendelbus die tweemaal per uur een vast parcours aflegt. Het parcours wordt slechts in één richting gereden, maar omdat de route zich beperkt tot het grondgebied van Zwijndrecht, zijn de rittijden steeds comfortabel kort.

Op die delen van het parcours waar ook bus 87 van De Lijn rijdt, gebruikt de Zwijndrechtbus dezelfde haltes. Die haltes zijn veilig en volgens de voorschriften ingericht. De haltes van de Zwijndrechtbus zijn aangeduid met het logo. Als je twijfelt of de Zwijndrechtbus aan een halte zal stoppen, check dan de aanwezigheid van dit logo. Ook de bus kun je aan dit logo herkennen.

Meer info over de Zwijndrechtbus vind je hier.