Oosterweel: Oprit E17 richting Antwerpen definitief dicht vanaf 2 oktober

Wie vanop de Pastoor Coplaan de oprit E17 wil nemen richting Antwerpen, rijdt vanaf vrijdag 2 oktober om 21 u. om via de keerbrug in Kruibeke. Hiervoor neem je de oprit richting Gent. De oprit richting Antwerpen aan de Pastoor Coplaan sluit vanaf dan definitief.

De oprit richting Gent en de afrit komende vanuit Gent zijn beiden beschikbaar, net als de op- en afrit Linkeroever. De oprit richting Antwerpen en de afrit komende van de Kennedytunnel zijn dan definitief afgesloten. De omleiding loopt via de keerbrug in Kruibeke. Verkeer komende van de R1/E34 zal in Zwijndrecht wel de snelweg terug kunnen verlaten vanaf het weekend van 23 oktober.

Heraanleg E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen - West

De oprit richting Antwerpen moet dicht omdat de aannemer in het laatste weekend van oktober* start met de volledige vernieuwing van de fundering en de toplaag van de noordelijke rijbaan (richting Gent).

In de toekomst wordt de afrit komende van Gent tot vlak tegen de snelweg gelegd. Die steekt dan de Pastoor Coplaan over en sluit aan op de Hoefijzersingel. Ook dan kan de huidige oprit niet behouden blijven. Om Zwijndrecht bereikbaar te houden komt er de komende jaren via de keerbrug nog een omleiding op snelwegniveau.

*Door weersomstandigheden en afhankelijk van de vordering van de werken kan deze planning wijzigen.

Kokerplaten intrillen aan de Blancefloerlaan

Donderdag- en vrijdagnacht 1 en 2 oktober trilt de aannemer kokerplaten in ter hoogte van de Blancefloerlaan. Deze werken kunnen geluidshinder veroorzaken.

Meer info

Gepubliceerd op woensdag 30 september 2020 9.47 u.