Oproep Heemkundige Kring: Hoe beleef jij de corona-tijden

Sinds 13 maart ligt ons land in 'lock down light' en is heel ons leven veranderd. Hoe beleeft iedereen deze coronatijden? De Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht wil dit stukje geschiedenis bewaren en doet daarom een oproep naar alle inwoners van de gemeente.

Zij vragen om zoveel mogelijk om foto's, documenten, geschriften en verhalen over deze coronatijd op te sturen zodat zij dit kunnen bewaren.

Welke waren jouw oplossingen om op tijd op het werk te geraken bij gebrek aan openbaar vervoer? Hield je een dagboek bij over deze tijd? Ging je samen met de kinderen op ‘berenjacht’ Heb je foto’s van verlaten plekjes in Zwijndrecht of deelgemeentes? Of heb je net foto’s van de vele wandelaars en andere sporters langs de Schelde of in het Vredesbos? Hebben jij of je huisgenoten mooie stoeptekeningen gemaakt om de moed er in te houden? Welke mooie en/of leuke zaken heb je kunnen ontdekken in Zwijndrecht en Burcht?

Zat je thuis in quarantaine? Welke ervaring had je bij het vieren van het Paasfeest en de Ramadan in deze rare tijden? Werd je een kei in het thuis les geven?

je kunt dit sturen naar info@heemkundezb.be of Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Burcht.

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020 13.30 u.